Petr Cech krijgt doodsbedreigingen na transfer naar Arsenal

Twitter

Petr Cech heeft van Chelsea-fans op Twitter doodsbedreigingen ontvangen na zijn transfer naar Arsenal. De Tsjechische doelman, die vorig seizoen bij de 'Blues' zijn basisplaats verloor aan Rode Duivel Thibaut Courtois, tekende gisteren een contract voor vier seizoenen bij concurrent en stadsgenoot Arsenal. Een carrièremove die bij een aantal Chelsea-supporters in het verkeerde keelgat schoot. Die bestempelden de doelman op Twitter als een 'verrader' en een 'slang'. Ook de helm waarmee Cech al een aantal seizoenen zijn netten verdedigt, vormde het voorwerp van spot.

"Zeg een laatste keer vaarwel tegen je familie voor ze gaan slapen, je zal ze morgen niet meer zien, idioot", tweette iemand. "Ik breng mijn SR-25 geweer mee naar Stamford Bridge als we tegen Arsenal spelen. Het zal deugd doen om het bloed van Cech te zien vloeien op het veld", luidde het bij een ander.

Cech werd met Chelsea vier keer kampioen en won evenveel keer de FA Cup met de club. Ook de Champions League en de Europa League staan op zijn palmares. De 33-jarige Tsjechische international was elf seizoenen actief op Stamford Bridge. Op 2 augustus maakt hij mogelijk zijn debuut voor Arsenal in de Community Shield, de wedstrijd tussen de kampioen en de bekerwinnaar. Tegenstander is dan... Chelsea.

Twitter
PHOTO_NEWS