Pep Guardiola zorgt voor verwarring, maar De Bruyne is niet te koop voor 250 miljoen euro

REUTERS
Een verhaal dat er eigenlijk nooit een was. Pep Guardiola moest in zijn persconferentie ontkennen dat Kevin De Bruyne in zijn nieuwe contract een opstapclausule van 250 miljoen euro heeft staan. Een uitspraak in een Spaans tv-interview met Jorge Valdano werd misbegrepen en verkeerd geïnterpreteerd. In de entourage van De Bruyne bevestigen ze: er is geen clausule.

Supporters van Manchester City panikeerden vandaag even toen ze op het internet quotes van hun trainer zagen passeren. In een interview met de Argentijnse ex-voetballer Jorge Valdano, voor Movistar, deed Pep Guardiola een aantal opmerkelijke onthullingen. Over Kevin De Bruyne bijvoorbeeld. Guardiola: “Hij is een hele goeie, dynamische middenvelder. Laatst vertelde Marcelo Bielsa, de trainer van Leeds me dat De Bruyne zijn favoriete speler is. Kevin kan alles, maar hij kan nog beter worden. Onlangs heb ik zijn ouders voor het eerst ontmoet en nu begrijp ik beter waarom hij zo’n ongelooflijke jongen is.” Waarop er nog een toemaatje kwam over zijn vraagprijs. “Zijn clausule bedraagt 250 miljoen euro. Sorry, hij is niet te koop.”

Photo News

Een uitspraak die wenkbrauwen deed fronsen en voor headlines zorgde over het Kanaal. Zeker voor die prijs en zeker omdat De Bruyne na de miljoenentransfer van Neymar (222 miljoen euro) zijn nieuwe contract tekende, goed voor een basisbedrag van meer dan 300.000 euro per week. In Spanje zijn zulke opstapclausules wettelijk verplicht, maar in Engeland worden ze nauwelijks gebruikt. Ook niet in het geval van de Bruyne. Dat bevestigt zowel Man City als de entourage van de speler. Er is geen opstapclausule. Dat maakte Pep Guardiola vrijdagmiddag ook duidelijk. Hij wijtte het aan een verkeerde interpretatie. Guardiola: “Ik weet niet eens of hij een clausule heeft. Valdano vroeg me of wij hem zouden verkopen als iemand 250 miljoen op tafel legde. En daarop zei ik nee. Ik denk niet dat hij een clausule heeft.” Much ado about nothing dus.

Guardiola gaf nog mee dat de revalidatie van De Bruyne, sinds half augustus out met een ernstige knieblessure, op schema zit. “De dokters zeggen dat hij het goed maakt, maar hij is nog niet fit.” De Bruyne wordt ten vroegste eind oktober, begin november terug verwacht. 

Action Images via Reuters7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Peet V gilst

  Of iemand dat geld wel of niet waard is... Kdb is een geweldige voetballer, 1 vd betere.

 • marc polfliet

  waarde is iets fictief.

 • Philippe Schotte

  Beste Joeri , Kevin is onbetaalbaar dus dit bedrag is ............... veel te laag !!

 • Peter Van Mol

  Dat gezaag over de Rode Duivels, moeten die iedere wedstrijd met 10-0 winnen ofzo? België is het enige land ter wereld waar winnen nooit goed genoeg is...

 • Roger Deprez

  Ik hoop dat alles in orde komt met zijn knie en dat ik weer ken genieten als hij de bal krijgt en al weet waar zijn pass moet komen en dat ook doet op snelheid. Heel weinig spelers kunnen dat in de wereld en de bal komt dan ook nog aan waar hij dat wil.