Pep Guardiola legt uit waarom hij Romelu Lukaku een spits van wereldklasse vindt

REUTERS
Zeg dat Pep Guardiola het gezegd heeft. Naast de tirade richting Mino Raiola gooide de trainer van Manchester City aan de vooravond van de titelbeslissende match tegen stadsrivaal Manchester United ook onverwacht bloemetjes naar Romelu Lukaku, nota bene een cliënt van Raiola. Guardiola: "Lukaku is een wereldspits."

Supporters durft hij nog altijd te verdelen, maar binnen het voetbalwereldje wordt Romelu Lukaku wel degelijk geapprecieerd. Trainers en clubleiders kijken in de eerste plaats naar zijn kwaliteiten, niet naar zijn gebreken. Zo ook Pep Guardiola. Respect voor de tegenstander heet dat. "Alle goeie spelers passen zich aan alle stijlen in de wereld aan", zegt die. "Mij ga je dus nooit horen zeggen dat Lukaku niet mijn type-speler is. Ik zou nooit zeggen dat hij niet onder mij zou kunnen spelen of onder een andere trainer. Hij is een topspeler. Hij is 24 en heeft al 100 Premier Leaguegoals op zijn teller. Niet slecht om te beginnen. Ten tweede, als er lange ballen worden gegooid laat hij zich in de duels gelden. Hij is snel en sterk. Ik zag hem hier vorig seizoen toen we tegen mijn vriend Ronald Koeman (toen nog Evertontrainer, red) speelden. Hij deed ons pijn in het Etihad Stadion en maakt ons af op Goodison Park. Zoals ik zei: hij is snel, gaat goed in de diepte, helpt de bal bij te houden en zorgt er zo voor dat de anderen in beweging blijven. Hij is top. Een speler van wereldklasse." 

Manchester City kan deze avond kampioen spelen mits winst tegen stadsrivaal Manchester United. Een duel Guardiola vs Mourinho, maar mogelijk spaart Guardiola enkele sterkhouders met het oog op de Champions Leaguematch tegen Liverpool, dinsdag. City gelooft de 3-0 nederlaag uit de heenmatch nog recht te kunnen trekken. 

REUTERS16 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Miguel Verstraete

  Oei, dat zullen de toogstrategen hier weer niet graag horen. Moet pijn doen, zo ongelijk krijgen van iemand die er wél iets van kent. Romelu is effectief een wereldspits. Tot spijt van wie het benijdt.

 • Erwin Toppets

  Als Belgen doen we dat meer onze eigen toppers afbreken om dan als een ander het zegt het pas te geloven

 • jos dedecker

  Wanneer men de reacties leest op supportersfora als Red Issue en Utdforum, ziet men dat de supporters niet tevreden zijn met Lukaku. Op beide fora staat hij hoog in de lijstjes van de meest teleurstellende aankoop van de laatste 20 jaar

 • François Nuyts

  Lukaku is sowieso heel veel verbeterd de laatste seizoenen , veel beter geworden aan de bal en kaatsen in één tijd kon hij vroeger niet . Snel en sterk is hij ook en hij weet nu ook beter zijn lichaam te gebruiken om dat uit te spelen .

 • Allard Emile

  Normaal dat hij een wereldspits is, hij komt van Anderlecht !

Video