Paul Gascoigne gebroken man na tragedie rond 22-jarige neef

Nieuwe tragedie in het leven van ex-topvoetballer Paul Gascoigne: zijn neef Jay Kerrigan (22) is het voorbije weekend overleden aan de gevolgen van een drugsverslaving. De jongeman werd zaterdagmiddag dood aangetroffen in zijn appartement in Gateshead. Pijnlijk detail: enkele jaren geleden hield Kerrigan, de zoon van Gascoignes zus Anna, nog een emotioneel pleidooi om zijn beroemde oom te steunen. 'Gazza' vecht zelf al jarenlang tegen een alcoholverslaving.

In 2013 was het dat de toen 19-jarige Jay Kerrigan met een ontroerende oproep Paul Gascoigne, die voor de zoveelste keer was opgenomen in een instelling, een hart onder de riem stak. "Mensen zeggen dat mijn oom zich in de 'saloon' van de laatste kans bevindt", aldus Kerrigan. "Maar ik denk echt dat hij er bovenop kan komen. Hij moet zich met de juiste mensen omringen, wat hij in het verleden niet altijd heeft gedaan. Ik bid voor hem dat hij snel beter wordt. Mijn grootmoeder is radicaal tegen alcohol, grootvader denkt er net hetzelfde over. Iedereen wil gewoon het beste voor Paul. We zullen er altijd voor je zijn, oom."

Wat de buitenwereld niét wist, was dat Kerrigan zelf ook al jaren met een drugsverslaving kampte. In januari postte hij daarover een boodschap op Facebook. "Verslaafd zijn is een ziekte, ik ben ermee geboren", luidde het. "Ik heb in jaren niet gelachen en voel me ellendig. In godsnaam, ze hebben mij net hartmassage moeten toedienen en ik zit al opnieuw aan het spul."

Die verslaving werd Kerrigan het voorbije weekend fataal. Politieagenten troffen hem levenloos aan in zijn appartement, alle hulp kwam te laat. Paul Gascoigne reageerde via enkele tweets als een gebroken man op de dood van zijn neef: "Ik hou van mijn familie, van jullie allemaal. Ik huil me de ogen uit".

afp