Papa Courtois: "Valérie is niet jaloers op wat Thibaut verdient"

THIERRY COURTOIS NAAST PAPA EN MENTOR VAN THIBAUT (DOELMAN) EN VALÉRIE (VOLLEYBALSTER) OOK ASSISTENT-TRAINER BIJ VOLLEYBALCLUB MAASEIK

De kroost van papa Thierry: Gaetan, Valérie en Thibaut.
BELGA De kroost van papa Thierry: Gaetan, Valérie en Thibaut.
Vier jaar lang vloog en reed Thierry Courtois (47) van links naar rechts om in het weekend te supporteren voor zijn voetballende zoon Thibaut en zijn volleyballende dochter Valérie. Dit seizoen moet zijn vrouw Gitte hun kinderen meestal op haar eentje aanmoedigen want vader Courtois is sinds juli assistent-coach én technisch directeur bij volleybalclub Maaseik.

Contacteerde Racing Genk u niet toen ze een algemeen directeur zochten? U hebt tenslotte een sterke band met die club.

"Neen. Ik kom niet uit het voetbalmilieu. Als ik een betere background had gehad, had die functie me misschien wel aangesproken. Maar die job is zo veeleisend - kijk naar die rellen met de supporters - voor mij zou die toch te hoog zijn gegrepen, ik heb daar niet genoeg bagage voor. Wat me wel zou aanspreken, is het begeleiden van jonge spelers. Hen helpen om de juiste keuzes te maken op het juiste moment. Daar is een nood aan."

In een interview met onze krant zei Kevin De Bruyne dat Wilmots hem had gevraagd of hij Thibaut uit de selectie moest zetten na die vrouwenkwestie. Schrok je daarvan?

(aarzelt) "Ik heb daar een mening over als vader, maar die is niet voor publicatie vatbaar. Kevin is een ploegmaat, Marc is de bondscoach. Ik kan daar moeilijk wat over zeggen."

Bij de Yellow Tigers verdient uw dochter 25 euro per dag, Thibaut bij Chelsea ruim 10.000 euro per dag. Geeft dat spanningen?

"Neen. Het is zinloos om voetbal en volleybal te vergelijken. Als je ziet welke plek het voetbal in onze maatschappij inneemt, dan is het logisch dat die zoveel verdienen. Valérie is al heel blij dat de bond ervoor zorgt dat de nationale ploeg aan alle belangrijke toernooien en kampioenschappen kan meedoen. Al vind ik wel dat de volleybalbond wat meer de commerciële toer mag opgaan want 25 euro per dag is wel héél weinig. Valérie is helemaal niet jaloers op wat Thibaut verdient, daar is ze te slim voor. Zij is fier op wat haar broer presteert, ze gunt hem zijn succes én ze kan er voor een stukje ook mee van genieten."

LEES ZIJN HELE VERHAAL IN HET LAATSTE NIEUWS VAN VANDAAG, OOK DIGITAAL VERKRIJGBAAR

Valérie is helemaal niet jaloers op wat Thibaut verdient, daar is ze te slim voor. Zij is fier op wat haar broer presteert, ze gunt hem zijn succes én ze kan er voor een stukje ook mee van genieten."

Thierry Courtois over de financiële verhoudingen in voetbal/volleybal
Valérie tussen haar ouders, Gitte en Thierry.
BELGA Valérie tussen haar ouders, Gitte en Thierry.