Panel beslist: niet De Bruyne, wel Silva scoort in comfortabele zege tegen Aston Villa

REUTERS
Manchester City
MCI
Manchester City MCI
3
0
Aston Villa AST
AST
Aston Villa
David Silva was ervan overtuigd dat het zijn doelpunt was. Voor Kevin De Bruyne maakte het weinig uit: doelpunt of assist, voor hem geldt het groter plaatje. Het doelpuntenpanel gaf na match zijn oordeel: niet onze landgenoot, wel de Spanjaard kreeg de treffer achter zijn naam. Na een helft zwoegen boekte Man City alsnog een comfortabele zege tegen Aston Villa. De achterstand op Liverpool is voorlopig gehalveerd.

Het doelpuntenpanel moest nog zijn goedkeuring geven. Ofwel werd het De Bruynes derde goal in de Premier League, ofwel zijn negende assist. Even na de match kwam het verdict: Silva was de doelpuntenmaker, de Rode Duivel dus de aangever. Goal of assist, het maakt ‘ KDB’ weinig uit: de cijfertjes hoe dan ook opgekrikt. 

Na een moeilijke eerste helft schudde Man City alsnog Aston Villa af. Raheem Sterling, klinischer dan ooit onder Pep Guardiola, opende de score welgeteld 19 seconden na rust. Tyrone Mings stond te pitten, Bjorn Engels kon een treffer niet voorkomen. Nummer 13 in alle competities voor de Engelsman.

Daarna was het dus David Silva die een krul van De Bruyne met zijn schoentip in doel verlengde. Zo oordeelde alvast ‘The Goal Accreditation Panel’ - een panel dat losstaat van de videoref - na de overwinning. Op het moment van de goal was dat nog onduidelijk, herhalingen bleven maar komen. Ook al omdat de VAR nog wat te checken had. Verstoorde Sterling het zicht van de doelman? Beroerde hij vanuit offsidepositie in de draai alsnog de bal? Niet van dat, vond de man in het busje. 

Photo News

“Nee, ik denk niet dat ik hem maakte”, zei De Bruyne na de westrijd. “David zei me dat ie de bal nog raakte. Dus ik heb geen enkel idee.” Nu weet ie het dus wel. 

Gundogan zette de eindstand op het bord. Kevin De Bruyne en Raheem Sterling mochten onder luid applaus gaan rusten. Job done na de pauze. De eerste helft, ook matig van KDB, vergeten we snel. “We misten intensiteit en het tempo lag te laag”, aldus KDB. Het doelhout deed in een dolle slotfase nog zijn ding. Bij Villa stonden ook ex-Bruggelingen Nakamba en Wesley aan de aftrap. 

EPA
Photo News
AFP2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jelle De Feyter

    Uiteindelijk heeft de VAR de goal toch aan kdb gegeven?

  • Jacques Hillaert

    Eerlijk vond ik dat Silva off-side stond, hij vertrok uit een off-side positie en hinderde de goalie