Origi: "Klopp geeft me veel zelfvertrouwen"

PHOTO_NEWS
Divock Origi heeft nog niet meteen kunnen overtuigen bij zijn nieuwe club Liverpool, maar ondanks de kleine vormdip twijfelt de 20-jarige spits niet aan zijn eigen kwaliteiten. Daar zorgt zijn coach Jürgen Klopp wel voor.

Volgens de Rode Duivel - die onlangs nog met de beloften aantrad en niet werd opgeroepen voor de A-kern van Marc Wilmots - is de Duitse coach een meester in de motivatie. "Ik probeer positief te blijven als de zaken niet mijn richting uitdraaien. Het helpt enorm als er dan iemand in je gelooft, iemand die je manier van spelen kent en weet hoe hij het beste uit jouw kan halen", vertelt Origi aan Goal.com.

Uiteraard heeft hij het over Jürgen Klopp. De coach die vaak gelauwerd wordt voor zijn enthousiasme. "Hij laat me echt in mezelf geloven en geeft me veel zelfvertrouwen. Hopelijk vertaalt zich dat ook in mijn ontwikkeling. Ik moet nog groeien en mezelf blijven 'pushen'."

Origi in duel met Jan Vertonghen.
EPA Origi in duel met Jan Vertonghen.

Toch draait het voorlopig niet. Dat beseft Origi zelf ook wel. "Er zijn heel wat zaken waarin ik nog kan verbeteren. Ik ben nog jong en dan zijn er altijd nog wel wat werkpunten. Ik moet vooral ook zien te genieten van het spelletje. Soms vergeten we dat omdat we ons te hard op andere zaken focussen, maar dat plezier is belangrijk."