Op bezoek bij de beroemde dokter die zich over de gehavende knie van De Bruyne ontfermt: "Luister naar mij en alles komt goed"

Paco Largo
De specialist die zich over de gehavende knie van Kevin De De Bruyne buigt, pronkt graag met zijn visitekaartjes en eregalerij van vedetten aan de muur. Pep Guardiola noemt zijn Catalaanse landgenoot Ramón Cugat (68) vlakaf de beste dokter ter wereld. Een portret van de goeroe van Guardiola, Catalaan met indrukwekkend cv dat hij ook graag promoot. 

Voetbalsterren prijken op zijn muren. Dr Ramón Cugat Bertomeu is trots op zijn palmares. In zijn kantoor in het Hospital Quirónsalud in Barcelona heeft hij zijn eigen ‘wall of fame’ gecreëerd. Een curriculum op baksteen, met foto’s van de beroemdste (en dankbare) patiënten die ooit op zijn onderzoekstafel hebben gelegen. Naast de deur hangt een gesigneerde foto van Andrés Iniesta. Een canvasdoek van Barça’s recordbreker Xavi Hernández, met persoonlijke boodschap, siert een andere muur.

Dokter Ramon Cugat.
Paco Largo Dokter Ramon Cugat.

Mooie herinneringen, maar één beeltenis koestert Cugat toch dat beetje meer: de lichtjes vergane, gehandtekende foto van Pep Guardiola, triomfantelijk in de lucht gegooid door zijn spelers na de Champions Leaguewinst in 2009. Een gift van een boezemvriend, die Cugats reputatie binnen het voetbalwereldje deed boomen. Eerst in Spanje, daarna in Italië, Duitsland en Engeland.

Je hebt 13% van dit artikel gelezen
4 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • jacques hillaert

  Eddy , veel geld zalft de wonden maar Kevin hecht veel meer aan zijn voetbalcarrierre dan aan al dat geld ,geloof me !

 • Bjorn Foket

  ja ook als voetballer die zoveel verdient is zware knieblessure miserie en de kans dat uw carrière vroegtijdig zal stoppen! En per week zot hoge bedragen vervangen niet de miserie als je als voetballer niet meer mag met dat balleke kan en mag spelen...zelfs de gedachte alleen al is angstig...dus geloof me een knieblessure is sowieso miserie...weet waar ik over praat believe me...

 • eddy baert

  goeie knie of slechte en niet kunnen spelen maakt niets uit 350.000€ per week liggen daar.Is dat miserie????

 • Danny Peeters

  En alst het verkeer loopt me iemand zijn knie dan hoor je ze niet he