Ook Engelse pers kiest Kanté tot Speler van het Jaar in Premier League

Photo News
De Football Writers' Association (FWA), de Engelse schrijvende pers, heeft N'Golo Kanté tot Speler van het Jaar in de Premier League verkozen. De 26-jarige middenvelder van Chelsea haalde het voor zijn ploegmaat en Rode Duivel Eden Hazard. Samen kregen ze meer dan 65 procent van de stemmen. Dele Alli, winger bij Tottenham, vervolledigt de top drie, zo laat FWA vandaag weten op zijn website.

"Het is een fantastische eer om deze prijs te winnen", zegt de Franse international, die op de erelijst zijn voormalige ploegmaat Jamie Vardy opvolgt. Aan diens zijde werd Kanté vorig seizoen met Leicester City verrassend landskampioen. "Er zijn zoveel uitstekende spelers in deze Chelsea-selectie en in de Premier League. Dat de FWA mij tot hun Speler van het Jaar verkiest, maakt mij heel trots", aldus Kanté.

In totaal kregen zeventien spelers stemmen, ook Toby Alderweireld en Romelu Lukaku. Eden Hazard won de onderscheiding, die sinds het seizoen 1947-1948 wordt toegekend, in 2015 en is voorlopig de enige Belg op de erelijst.

Kanté werd vorige maand al door zijn collega's onderscheiden als Speler van het Jaar tijdens de PFA-awards (Professional Footballers' Association).