Ook Engeland zit met racismeprobleem, Chelsea-verdediger reageert na nieuw incident: “Wanneer stopt deze onzin?”

Photo News
Een racistisch incident overschaduwde gisteren de zege van Chelsea in de Londense derby tegen Tottenham (0-2). Antonio Rüdiger kreeg oerwoudgeluiden naar het hoofd geslingerd, waarna de stadionomroeper de supporters vroeg om zich te gedragen. Vannacht reageerde de Chelsea-verdediger op het incident.

“Het is echt triest om weer racisme te zien bij een voetbalwedstrijd, maar ik vind het erg belangrijk om erover te blijven praten met elkaar. Zo niet, dan wordt het over een paar dagen (zoals altijd) weer vergeten”, begon Rüdiger zijn betoog op Twitter. 

Rüdiger stak de handen onder de oksels, wees naar de oren en maakte duidelijk dat hij racistisch bejegend werd.
Sky Sports Rüdiger stak de handen onder de oksels, wees naar de oren en maakte duidelijk dat hij racistisch bejegend werd.

“Ik wil Tottenham Hotspur niet als hele club bij deze situatie betrekken, omdat ik weet dat slechts een paar idioten de daders waren. Ik kreeg de afgelopen uren ook veel ondersteunende berichten op sociale media van Spurs-fans, waarvoor ik ze hartelijk wil bedanken.” 

“Ik hoop echt dat de daders snel worden gevonden en gestraft. In zo’n modern stadion als het Tottenham Hotspur Stadium, met tientallen tv- en beveiligingscamera’s, moet het mogelijk zijn om ze te vinden. Zo niet, dan moeten er in het stadion getuigen zijn geweest die het incident hebben gezien en gehoord. Het is gewoon zo jammer dat racisme nog steeds bestaat in 2019. Wanneer stopt deze onzin?” 

Ook de Engelse spelersvakbond PFA (Professional Footballers’ Association) kwam met een statement naar buiten. “Na de gebeurtenissen in de wedstrijd Tottenham Hotspur - Chelsea, zijn we geschokt dat opnieuw een wedstrijd in de Premier League is besmet door racistische uitlatingen vanaf de tribunes richting spelers. Racisme hoort niet thuis in het voetbal of in de samenleving. Het is zeer teleurstellend dat sommige fans racistische gebaren en gezangen vanaf de tribunes blijven vertonen. Het is duidelijk geworden dat spelers aan de ontvangende kant staan ​​van het duidelijk aanwezige racisme dat momenteel in Groot-Brittannië heerst, maar deze spelers staan ​​niet alleen. De PFA staat naast elke speler die wordt geconfronteerd met discriminatie. We zullen namens hen blijven vechten om deze kwestie voorgoed te bestrijden”, klonk het bij de PFA.

“Voetbal is een groot en belangrijk onderdeel van de Britse samenleving. Met het enorme wereldwijde publiek dat het Engelse voetbal aantrekt, hebben we de verantwoordelijkheid om voorop te lopen met een zero-tolerance-beleid. Wij geloven dat het tijd is dat alle bestuursorganen zich verenigen om een ​​einde te maken aan dit misbruik vanaf de tribunes. De PFA roept op tot een onderzoek van de overheid naar racisme in het voetbal en moedigt de oprichting aan van een All-Party Group bij het ministerie van Cultuur, Media en Sport. Meer dan ooit moeten we ons verenigen en sterk staan ​​om samen racisme in onze stadions en in ons land te confronteren, aanpakken en uitroeien.”

Ook Engeland zit dus met een racismeprobleem. Een jaar geleden bande Chelsea een fan voor het leven wegens mogelijk racisme aan het adres van Raheem Sterling. Een Tottenham-supporter zwierde in de derby met Arsenal een bananenschil naar Aubameyang. Twee weken geleden pikten de televisiecamera’s er een Man City-fan uit die een vermeend apengebaar naar Fred (Man United) maakte.

Photo News7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Godfrey Vaes

  Ze voelen zich allemaal snel slachtoffer , maar verdienen allemaal miljoenen euro’s per seizoen....terug naar 3 buitenlanders per club zoals vroeger !!

 • dirk govaerts

  ze veroordelen terecht dit racistich gedrag , echter elkaar op het veld een oor aan naaien doen ze ook met veel plezier .VEROORDEEL DAT DAN OOK EENS op twitter dat je ploegmaat de tegenstander rood aan naaide . O maar dat hoort bij het spel zeggen ze dan . Maar dan geven de Lukaku's vertongens,etc niet thuis. Als ik enkele mljn verdien met tegen een balletje trappen , mogen ze me elke match uitmaken voor blanke scheet . ik lach het hardst als ik mn bankrekening zie .

 • Patrick Libotton

  Het eindigt pas als er terug een normale voetbalcompetitie komt ! Geen overbetaalde vedetten, terug thuisspelers en geen clubs die speeltjes zijn van multimiljonairs met witwas van vanalles en nogwat. Betaal overal de RSZ op en schrijf ze in als gewone werknemers en dan pas Respect i.p.v. het bordeel van het EU voetbal. RSZ niet mogelijk dan vraag je gewoon 30% op de voetbal-TV- rechten! Ps mag ook voor tennis, golf, etc

 • Roger Forier

  Binnenkort is heel die heisa gedaan.......dan heeft elke ploeg, 11 gekleurde jongens op het veld staan......met ons land als voortrekker. ;-)

 • philippe michiels

  heb wedstrijd gezien die Rudiger lokt het toch zelf uit nadat hij na een lichte tik zich in alle bochten en kronkels draait om die gast een rode kaart aan te smeren,wat hem ook lukte en dan gaan bleiten dat de supporters reageren