Ongezien: Liverpool geeft sterspeler Salah zélf aan bij politie nadat hij zat te sms'en achter het stuur

Mo Salah heeft afgelopen weekend geen te beste beurt gemaakt. De Egyptische sterspeler opende dan wel de score in de met 4-0-gewonnen wedstrijd tegen West Ham, na afloop liet hij zich betrappen op gsm'en achter het stuur. En die actie bleef niet zonder gevolg. Het was een notoire professionele handtekeningenjager die het filmpje online zwierde.   

De topschutter van vorig seizoen had zondag slechts 19 minuutjes nodig om op een puntgave assist van Robertson zijn rekening van het nieuwe seizoen te openen, waarna de Reds doorstoomden naar een makkelijke 4-0-zege. Na afloop wachtten dan heel wat fans hun Egyptische idool op in de hoop een handtekening te kunnen scoren, maar ze kwamen van een kale reis terug. Want: Salah had veel meer oog van wat er op zijn smartphone gebeurde, dan voor zijn fans. En dat terwijl hij zelf achter het stuur zat van zijn wagen... 

AFP

Ook zijn club Liverpool kreeg de beelden intussen te zien en heeft, in samenspraak met Salah zelf, de politie op de hoogte gebracht. "De club heeft, na overleg met de speler, de beelden doorgestuurd naar de politie. We zullen de follow-up intern afhandelen en noch de speler, noch de club zal hier verdere commentaar over geven", klonk het bij een woordvoerder van Liverpool. 

De lokale politie heeft het nieuws via Twitter intussen bevestigd. "We zijn gewezen op een video waarin te zien is hoe een voetballer aan het rijden is terwijl hij op zijn gsm zit te tokkelen. We hebben dit dossier doorgespeeld aan de bevoegde instantie. Bedankt om het ons te laten weten", aldus de Tweet. Salah riskeert een boete van 200 pond (of zowat 225 euro).

De 'supporter' die het filmpje online zwierde is helemaal geen jonge fan, naar verluidt wel een notoire professionele handtekeningenjager, die ze bij alle clubs kennen. Rob Wylie wacht spelers op om zijn memorablia en shirts te laten signeren, maar verkoopt die nadien door op het internet. Hij zendt zijn handtekeningenjacht ook regelmatig live uit op Facebook Live om zijn volgers te plezieren. "Maar ik was er mij niet bewust van dat Salah zijn telefoon gebruikte", excuseerde hij zich ondertussen. "Ik heb het filmpje ook snel verwijderd. Ik heb het niet bij de politie gemeld. En de kinderen die bij mij waren, ken ik niet. Ik was er alleen met een andere volwassene."

Aan de spelersuitritten van stadions en trainingscomplexen van alle Premier Leagueclubs hangt er een expliciet verbodsbord dat spelers niet zullen stoppen om vanuit hun wagen handtekeningen uit te delen. Het is om praktijken als van de man in kwestie tegen te gaan en ook om zelf gesigneerde merchandising in de clubshop aan te bieden.  Clubs moedigen hun spelers ook aan om niet te stoppen. 

Liverpoolfans starten op sociale media ondertussen een heksenjacht op Wylie. 

Action Images via Reuters18 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Brent Van Renterghem

  De verklikmaatschappij...

 • Xavier Debaere

  Arabier gelijk voor de wet, stervoetballers ook, geen uitzonderingen.

 • Hans Cleppe

  Buiten zijn boete om zou Liverpool hem ook kunnen vragen om mee.te helpen in.een.campagne naar verkeersveiligheid toe , gsm en rijden kan niet. Het is uiterst gevaarlijk voor andere weggebruiker.

 • Kevin De Veirman

  Wellicht betaald Liverpool de boete zelfs zelf. Ze willen gewoon een statement maken dat sms’en achter het stuur gevaarlijk is en doden kunnen veroorzaken. Op dat vlak een mooi initiatief. Bekende voetballers hebben soms meer invloed op de jeugd dan die affiches langs de kant van de snelweg.

 • Mark Bellens

  Ronduit belachelijk iets. Hij staat stil en tokkelt op gsm. Voor hij wegrijdt stopt hij daarmee. Dus, wat is er aan de hand dan? Gestoorde reactie van Liverpool.