Ole Gunnar Solskjaer blijft trainer van Manchester United: “Ik ben er zeker van dat we successen zullen boeken”

EPA
Ole Gunnar Solskjaer (46) blijft hoofdcoach van Manchester United. Dat maakte de werkgever van Rode Duivel Romelu Lukaku bekend op de clubwebsite. De Noor zette zijn krabbel onder een verbintenis van drie jaar. “Ik ben er zeker van dat we successen zullen boeken, maar stap voor stap.” 

Solskjaer fungeert sinds december als interim-manager, na het ontslag van José Mourinho. Het was de bedoeling dat hij na dit seizoen weer terug zou gaan naar de Noorse club Molde FK, maar dat zal dus niet gebeuren. Solskjaer deed het prima met United en zijn goede prestaties worden nu dus beloond. Onder leiding van de voormalige spits leefde United weer helemaal op. De ploeg van Solskjaer bereikte in de Champions League de kwartfinales door Paris Saint-Germain uit te schakelen. De Engelsen wisten de nederlaag op het eigen Old Trafford (0-2) weg te werken in de return in Parijs. Het beslissende doelpunt viel in blessuretijd uit een strafschop van Marcus Rashford. In de kwartfinale nemen Solskjaer en co het op tegen Barcelona.

De clubleiding wilde dus aanvankelijk voor komend seizoen een nieuwe trainer aanstellen, maar de prestaties onder Solskjaer hebben ertoe geleid dat hij het vertrouwen krijgt voor de komende jaren. “De resultaten spreken voor zich”, zegt vicevoorzitter Ed Woodward. “Ole brengt ook ervaring met zich mee, als speler en trainer. Hij geeft jonge spelers een kans en kent de cultuur van onze club. Daarom is hij de juiste persoon om Manchester United vooruit te helpen.”

EPA

Solskjaer: “Ik wil prijzen pakken”

Solskjaer zelf is in de wolken. “Dit was mijn ultieme droom. Misschien was het een naïeve droom, maar wel eentje die ik altijd koesterde. Deze club is een gigantische en fantastische familie en ik ben fier deze verantwoordelijkheid te mogen dragen. Ik ga mezelf blijven zoals ik altijd was. Ik wil dat we prijzen pakken en ik kan niet wachten om de uitdaging aan te gaan om dit team te verbeteren. We werkten al drie maanden samen en de progressie was duidelijk zichtbaar, maar ik weet dat er nog zoveel meer inzit. Al is de weg nog lang. We moeten nog een berg beklimmen.” 

Het doel van de Noor is om met United weer Engels kampioen te worden. “De verwachting dat we de Premier League winnen, mag en moet opnieuw aanwezig zijn. Maar dat zal niet van de ene op de andere dag gebeuren. Ik ben er zeker van dat we successen zullen schrijven, maar stap voor stap. Het is alvast goed voor iedereen dat de trainer voor volgend seizoen nu geweten is. We spreken met enkele spelers voor een contractverlenging. Hopelijk worden deze deals nu snel afgerond.” 

AFP

Lukaku: “Solskjaer laat ons offensief voetbal spelen”

Rode Duivel Romelu Lukaku toonde zich eerder al tevreden over de samenwerking met Solskjaer, onder wie hij aanvankelijk op de bank zat, maar inmiddels toch helemaal kon doorbreken. “Hij heeft al veel gedaan sinds hij trainer is”, verklaarde Lukaku al na de CL-wedstrijd tegen PSG. “Toen ik terugkeerde, voelde ik dat hij echt een plan had. Hij wilde dat ik in drie à vier weken tijd echt scherp zou zijn. En dat is ook gebeurd.”

“Solskjaer laat ons offensief voetbal spelen en hij geeft de jonge jongens vertrouwen. Soms is het zwaar, maar op de juiste momenten geeft hij ook complimenten. Op training spelen we veel wedstrijdjes, met focus op het offensieve, en dat vinden spelers ook leuk”, aldus Lukaku, die begin deze maand de juiste voorspelling deed. “Ik denk dat hij zal aanblijven als trainer, ik denk dat het al beslist zal zijn. Hij zou alleszins moeten aanblijven. Kijk gewoon naar de wedstrijden die we gespeeld hebben onder hem. Aanvankelijk speelden we misschien tegen - met alle respect - kleinere teams, maar ondertussen hebben we het toch ook getoond tegen teams als Tottenham, Chelsea, Arsenal en nu PSG. Wat kan Solskjaer nog meer doen? Hij houdt ons hongerig en daardoor willen we altijd maar meer. Het is een goed moment om deel uit te maken van deze ploeg.”

Solskjaer en Lukaku.
Photo News Solskjaer en Lukaku.2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Jen-Claude Dominguez

    Eindelijk eens een goeie beslissing in het post-Ferguson tijdperk. Honderden miljoenen weggegooid aan slechte transfers en trainers. Hopelijk halen ze nu ook eens spelers die meer kwaliteit op dan naast het veld brengen.

  • Ludo Dierckx

    Eindelijk na jaren gekwakkel en so called 'toptrainers'..een coach die het huis kent en wil werken met de jeugd....en vooral die weet dat voetbal een spel is om te winnen en NIET om niet te verliezen...er komt weer 'sunshine' aan de horizon en gouden jaren liggen op de loer...the force is back.....en ik hoop van harte, de beginperiode van Sir Alex indachtig dat Ole de kans krijgt om minimaal zijn termijn af te werken...doelbewust kopen en bouwen aan een team...met de support van de Stretford End