Noorse international Nordtveit naar West Ham

Nordtveit (rechts) tekent voor vijf seizoenen bij West Ham
Photo News Nordtveit (rechts) tekent voor vijf seizoenen bij West Ham
De Noorse international Havard Nordtveit verlaat Borussia Mönchengladbach en trekt naar West Ham. Dat nieuws werd vandaag bevestigd op de site van de club. Nordtveit tekent in Londen een contract voor vijf jaar.

"Ik kan niet wachten om eraan te beginnen", vertelde de 25-jarige verdediger ,die ook op het middenveld uit de voeten kan, op de clubwebsite. "Hopelijk kan ik West Ham mooie momenten bezorgen. Ik ga alvast mijn uiterste best doen."

De Noor wordt bij West Ham ploegmaat van ex-Anderlechtspeler Cheikhou Kouyaté. 'The Hammers' eindigden de competitie op een knappe zevende stek. Gisteren verloor het team van coach Slaven Bilic op de slotspeeldag met 2-1 op het veld van Stoke.

Nordtveit, 28 caps voor Noorwegen, is met zijn land niet geplaatst voor het EK. In de barrage was Hongarije te sterk voor de Scandinaviërs. Noorwegen is wel een van de sparringpartners van de Rode Duivels in aanloop naar het EK. Op zondag 5 juni (18u) neemt België het in het Koning Boudewijnstadion op tegen Nordtveit en co.