Napoli-verdediger Koulibaly kan naar Man City voor 80 miljoen, geen percentage op doorverkoop voor RC Genk

Kalidou Koulibaly hier met Dries Mertens na de Coppa Italia-winst.
Photo News Kalidou Koulibaly hier met Dries Mertens na de Coppa Italia-winst.
Kalidou Koulibaly (29) mag zich opmaken voor een toptransfer. De Senegalese verdediger van Napoli staat in de belangstelling van Manchester City. Prijskaartje: zo’n 80 miljoen euro. Ex-club Racing Genk vangt bij een transfer geen percentage op de doorverkoop.

Al maanden gonst het van de geruchten over een transfer van Koulibaly, een van ‘s werelds beste centrale verdedigers, naar de Premier League. Maar nu zit het er ook echt aan te komen. De sterkhouder van de Napolitaanse defensie kan naar Manchester City, ploeg van Rode Duivel Kevin De Bruyne. 

De Citizens weten wat hij moet kosten. Napoli wil 80 miljoen euro voor de ex-speler van Racing Genk om zijn boekhouding in evenwicht te houden. 

Koulibaly arriveerde in 2012 in Limburg voor 1,3 miljoen euro van Metz. Twee jaar en 92 wedstrijden later verkocht Genk hem voor bijna 8 miljoen euro aan Napoli. Intussen is hij het tienvoud waard. Belangrijk: bij de verkoop van Koulibaly aan Napoli dwong Genk geen percentage op de doorverkoop af. Het zal dus geen bedrag ontvangen voor de nakende toptransfer.

Photo News
Koulibaly bij Napoli
SofaScore Koulibaly bij Napoli

Meer statistieken vindt u op SofaScore
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Jos Thijsen

    Genk had wel een percentage op een doorverkoop maar Napoli heeft dat op een moment afgekocht. Wat hier staat klopt dus niet helemaal.

  • FRANK BOSSUYT

    Ging ik nooit laten gaan zonder doorverkooppercentage! 10% was zelfs 8m geweest een gratis speler voor Genk mislopen