Na Chadli's goal luidt domme penaltyfout Alderweireld terugkeer Stoke in

PHOTO_NEWS
Tottenham heeft vandaag een 2-0 voorsprong uit handen gegeven tegen Stoke City. De Spurs leken lange tijd op weg naar de zege dankzij treffers van Dier en Rode Duivel Chadli. In de tweede helft beging Alderweireld echter een penaltyfout en die luidde de terugkeer van Stoke in. De elfmeter werd omgezet door Arnautovic en vijf minuten later knikte Diouf de gelijkmaker tegen de touwen.

Tottenham startte het beste en Eriksen, die kan rekenen op interesse vanuit Italië, eiste de hoofdrol op. De Deen vond Butland twee keer op zijn weg. Aan de overkant moest Lloris ingrijpen op een hard schot van Diouf. Na achttien minuten voetballen viel de openingstreffer dan toch. Dier klom het hoogst op een hoekschop en buffelde de 1-0 tegen de touwen. Nadien werd Chadli schitterend diep gestuurd door Eriksen, hij miste echter zijn controle en zag zo een enorme kans op de dubbele voorsprong in het water vallen.

Chadli slaat toe
Daarna viel de wedstrijd wat stil, maar op slag van rust ontplofte die weer. Diouf kopte de gelijkmaker pal in de handen van Lloris en aan de overkant hield Butland Mason van een treffer. Dat bleek slechts uitstel van executie, want nog geen minuut later was het wel raak. Chadli maakte zijn gemiste controle van eerder helemaal goed door een voorzet van Davies tegen de netten te mikken: 2-0.

Tottenham blijft gevaarlijk
Ook na de rust zorgde Tottenham voor het eerste gevaar, maar Kane kon een knappe assist van Chadli niet verzilveren. Aan de overkant werd Diouf zo stilaan wanhopig, want hij stuitte voor een derde keer op Lloris. Met nog zo'n twintig minuten te spelen ging ook Dembélé zijn kans, maar het harde schot van de Rode Duivel werd knap gered door Butland. De rebound van Lamela belandde in hoekschop.

Penaltyfout Alderweireld
Met nog iets minder dan een kwartier te spelen eiste Alderweireld de hoofdrol op, zij het in negatieve zin. De Rode Duivel ging even aan Joselu hangen in de zestien en dat volstond om de bal op de stip te leggen. Arnautovic liet die kans niet liggen en bracht Stoke terug in de wedstrijd: 2-1. Vijf minuten later ging het opnieuw mis voor Tottenham. Ireland schilderde de bal op het hoofd van Diouf en die slaagde er nu wel in Lloris te verschalken: 2-2.

Tottenham gaf zo een 2-0 voorsprong nog uit handen, daardoor pakken de Spurs slechts één op zes. Ook Stoke pakt vandaag zijn eerste punt van het seizoen.

PHOTO_NEWS
GETTY
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
AFP
GETTY
PHOTO_NEWS
GETTY
PHOTO_NEWS