Mourinho zoals we’m kennen: zowel Solskjaer als Klopp krijgen ervan langs na teleurstellende topper

AFP
Jose Mourinho was gisteren analist voor Sky Sports in de kraker tussen Manchester United en Liverpool en ‘The Special One’ was niet bepaald onder de indruk. Zo kregen zowel One Gunnar Solskjaer als Jurgen Klopp, de coaches van beide grootmachten, het stevig te verduren.

Bij Man United deden ze er in de aanloop naar de confrontatie met een van de grote rivalen alles aan om de match niet té belangrijk te maken en dat was ook de flamboyante Portugees niet ontgaan. “United heeft goede reclame gemaakt deze week. Ze hebben hun best gedaan om een positieve sfeer te creëren voor deze wedstrijd. Ik hoorde almaar dat de toekomst het belangrijkste is. Ik ga proberen ook zo’n baan te versieren als Ole, waarbij alleen maar wordt gesproken over de toekomst en je dus beschermd bent voor het heden.”

Photo News

“Hij heeft het goed voor elkaar”, ging Mourinho verder. “Hij heeft een driejarig contract en er wordt alleen maar gesproken over de toekomst en de jonge spelers die zich moeten ontwikkelen. Pas aan het eind van het interview zegt hij dat de resultaten ook belangrijk zijn. Het is geweldig als je dit voor elkaar krijgt bij een topclub als Manchester United”, aldus Mourinho, die in december vorig jaar een einde zag komen aan zijn trainersschap bij United.

Klopp vond het menu maar niks. Hij houdt van vlees en kreeg in plaats daarvan vis

Jose Mourinho

United staat nu dertiende, met vijftien punten minder dan leider Liverpool. “Het is maar een punt”, zei Liverpool-coach Klopp na afloop. Sinds ik in Engeland ben, is dit de aanpak van Man United. Iedereen kijkt altijd heel hard uit naar deze wedstrijd, maar dan krijg je een ploeg die wil voetballen en een andere die vooral wil verdedigen. We hebben niks verloren, het is maar een punt. We doen gewoon verder.”

Mourinho en Klopp tijdens een van de onderlinge duels vorig jaar.
REUTERS Mourinho en Klopp tijdens een van de onderlinge duels vorig jaar.

En ook daar dacht Mourinho weer het zijne over. “Klopp vond het menu maar niks. Hij houdt van vlees en kreeg in plaats daarvan vis, dus het is logisch dat hij niet tevreden is. United heeft het, hun limieten indachtig, steeds compact gehouden. Liverpool had het zoals wel vaker moeilijk tegen een ploeg die een laag blok zet. Jurgen is duidelijk wat gefrustreerd, want op Old Trafford, waar het toch altijd wat speciaal is voor Liverpool om te winnen, kon de ploeg onder hem nog nooit de volle buit pakken.”

Enkele weken terug was Mourinho aandachtig toeschouwer bij Lille-Nimes.
Photo News Enkele weken terug was Mourinho aandachtig toeschouwer bij Lille-Nimes.6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Roger Deprez

  Zet een andere trainer bij de Reds en die spelen ook voor de titel, maar toen hij het voor het zeggen had was miserie troef, waarschijnlijk al vergeten van dat overroepen manneke.

 • Franky Vanhercke

  Maar steek klopp bij cercle en ze spelen playoff1

 • Carlos Simonis

  Van Mourinho ben ik ook nooit onder de indruk van geweest, ondanks de vele prijzen die hij gewonnen heeft. Met laf en zeer defensief voetbal, net als zijn collega Conte. Zulke trainers breken het hele voetbal af, ze verbieden talentvolle voetballers om hun individuele klasse tentoon te stellen. Ze moeten alleen keihard werken en ontzettend veel defensief werk verzetten, en spelen op een snelle counter. Hopen op 1-0 voorsprong en daarna alleen maar verdedigen, niet om aan te zien.

 • Jean Emare

  Lol.. hij bakte er zelf niks van bij MAN Utd. Zitten en zwijgen. Egotripper pur sang.

 • Eddy Vervaet

  Topkerel!Hoop hem snel weer terug te zien als trainer.Hij kleurt het voetbal.Beetje zoals Van Gaal in zijn gloriejaren...