Mourinho: "Vertonghen smeert graag kaarten aan"

José Mourinho
PHOTO_NEWS José Mourinho
José Mourinho is op oorlogspad. Nadat hij ref Martin Atkinson, slechtste man op het veld tegen Burnley, op subtiele wijze op zijn onkunde had gewezen, raasde hij op 'Goals on Sunday' gewoon door. En ook Jan Vertonghen moest eraan geloven. Ter info: volgend weekend staat de League Cupfinale tegen Spurs op het programma. The games are on.

Mourinho verscheen deze ochtend verrassend op 'Goals on Sunday', programma op Sky waar uitgebreide samenvattingen van de zaterdagwedstrijden worden uitgezonden met praatgasten. Eén daarvan was The Special One en of hij de show stal. Hij haalde nog eens de horrortackle van Barnes op Matic aan: "Die was erger dan die op Eden Hazard op Stoke en had zijn carrière kunnen beëindigen." Ook vroeg hij de twee presentatoren om zich in naam van Sky te excuseren voor hun 'Diego Costa-crimes', een compilatie waarin ze alle overtredingen en trucjes van zijn Spaanse spits hadden opgelijst. De presentatoren zaten erbij en luisterden ernaar. 

En toen kwam het moment, naar het einde van het programma. Toen hij werd gevraagd naar het verschil tussen Fazio en Vertonghen, Spurs' twee centrale verdedigers, antwoordde hij het volgende: "Vertonghen houdt ervan tegenstanders een kaart aan te smeren, niet."

De Rode Duivel heeft een reputatie in Engeland, na enkele incidentjes. Vorig jaar ging hij in de derby tussen Tottenham en Chelsea in de clinch met Fernando Torres. Ook toen haalde Mourinho hard uit: "Als je een speler met de handen voor het gezicht ziet neergaan, en de schijn wordt gewekt dat er een ferme tik is uitgedeeld, is het normaal dat je als ref een grens wil stellen. Het zag eruit alsof die jongen met een gebroken kaak naar het hospitaal moest, maar dan bekijk je de herhaling en zie je dat er zelfs geen contact is. A disgrace. Een schande. In sommige landen noemen ze dit 'clever', maar in Engeland pikken ze dit gelukkig niet. Deze speler is een fantastische voetballer, maar hij is ook 'a special guy'. Drie dagen geleden liet hij in de League Cup een spits van Aston Villa naakt achter en de ref floot geen strafschop, gaf zelfs geen rode kaart (hij trok toen in de zestien de broek van Helenius naar beneden, red). Vertonghen had deze match nooit mogen spelen. Hij had geschorst in de tribune moet zitten. Ga maar naar YouTube. Zijn actie daar staat bovenaan de ranking van meest lachwekkende situaties in het voetbal. The boy was naked."

Volgende week zondag staat de League Cupfinale tussen Chelsea en Tottenham op het programme. Mourinho is al aan zijn psychologische oorlogsvoering begonnen.