Mourinho ontslaan? Dat kost Chelsea een bóm geld

AFP
Zeggen dat het niet al te best gaat met Chelsea en manager José Mourinho, is een understatement: na acht speeldagen in de Premier League staat de regerende landskampioen teleurstellend zestiende met acht punten. Niet onlogisch dat er dan aan een trainerswissel wordt gedacht, maar de Portugese coach behoudt voorlopig toch nog het vertrouwen van eigenaar Roman Abramovich en zijn management. Al zal de eventuele ontslagpremie daar waarschijnlijk wel voor iets tussen zitten...

'The Special One' zag onlangs zijn contract opengebroken. Zijn nieuwe verbintenis houdt hem tot 2019 in Londen, en daarbij werd ook overeen gekomen dat de Portugees jaarlijks zo'n 13,5 miljoen euro op de bankrekening bijgeschreven krijgt. Conclusie: zijn contract vroegtijdig beëindigen, zou dus betekenen dat Chelsea hem zo'n 50 miljoen euro moet uitbetalen.

Peperduur trainerskerkhof
Zelfs voor een club als Chelsea is dat een fortuin, zeker ook als je weet wat het trainerskerkhof op Stamford Bridge de afgelopen jaren al heeft gekost. Felipe Scolari ving 17 miljoen euro bij zijn ontslag, terwijl Andre Villas-Boas het initieel moest zien te rooien met een miljoen minder. Hij liet echter een deel van die premie vallen om zo naar Tottenham te kunnen. Carlo Ancelotti ten slotte was nog de goedkoopste van de drie: hij kreeg acht miljoen euro overgemaakt van Roman Abramovich.