Mourinho heeft merkwaardige uitleg voor niet-juichende Lukaku

Photo News
De stille schutter zwijgt. Nadat hij vorige zondag de antiheld werd van de Manchesterderby met twee assists voor Man City en een misser op de gelijkmaker, opende Romelu Lukaku in de twee matchen erna wel de score. Twee identieke treffers, twee identieke vieringen. Opnieuw bleef hij onbewogen. Mourinho: “Dat heeft hij van mij gezien: ik vier ook niet.”

Net als woensdag tegen Bournemouth zorgde zijn doelpunt niet voor euforische taferelen. Hij spreidde de armen lichtjes en bleef strak voor zich uitstaren. De stille schutter. Zijn emoties toont hij enkel in besloten kring. Spreken doet hij niet. Ook niet na de match. Rechtenhouder Sky Sports had aangedrongen, maar Man United stuurde Jesse Lingard naar de flashinterviews. Vierde Lukaku niet omdat het zijn ex-club was – hij heeft voordien op the Hawthorns nochtans al eens enthousiast gejuicht? Of is het de kritiek na het tunnelincident, dat hij enkel scoort tegen de kleintjes en zijn non-match tegen Man City die hem nog altijd hoog zit? Leg de criticasters het zwijgen op met stilte. “Twee redenen”, zei coach Jose Mourinho. “Een omdat hij in West Brom een happy kid was. Hier begon het allemaal voor hem: hij ontplofte er. (lachje) Tweede ding: misschien kijkt hij naar mij. Ik vier ook geen vroege goals. Met de jaren ben ik rustiger geworden.”

Lukaku’s goal, zijn 95ste in de Premier League, was een kopie van die woensdag tegen Bournemouth. Voorzet vanop links en Lukaku die hoog boven zijn tegenstander opveert en krachtig binnenkopt. In een spektakelarme match zette Lingard United met een afgeweken schot snel op 0-2. Barry milderde na rust, United bibberde, maar pakte wel de drie punten.

Photo News
Photo News
AFP18 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • rudy de clerck

  Juichen kan hij niet , voetballen kan hij niet....

 • Peter D'Hanis

  we gaan toch nog gelijk krijgen... tegen Nieuwjaar op de bank... hij krijgt zogezegd rust, het kind moet een naam hebben natuurlijk.

 • eric debanne

  Hij moet altijd opvallen ! Die denkt dat hij nog een Ronaldo versie wordt Kan met moeite scoren tegen grote ploegen ! Overroepen aanvaller !

 • norbert deploige

  Juist zal geen Messi of CR7 worden ......maar het ergste is dat hij dat wel denkt van zijn eigen en onmisbaar is. In Amerika werd hij veroordeeld voor nachtlawaai en hier is hij Willem de zwijger . Rare kerel. Ik mag die man niet.

 • eddy inghels

  teo van anderlecht viert ook nie.......sorry was vergeten, scoort ook nie