Mourinho: "Hazard is geen speler die zijn leven geeft voor zijn linksback"

José Mourinho is op een persconferentie nader ingegaan op de woorden van Eden Hazard, die na de uitschakeling in de Champions League tegen Atletico Madrid had verklaard dat "Chelsea niet gemaakt is om voetbal te spelen". Sommigen zagen daarin een aanval van Hazard op de tactische keuzes van Mourinho. Dit is wat de Chelsea-coach er vanmiddag op zijn persbabbel zelf van vond.

"Ik heb het interview beluisterd", zei Mourinho. "De woorden van Hazard zijn uit hun context gerukt. Hij heeft zich nergens kritisch over uitgelaten. Het zijn een beetje dezelfde uitlatingen als deze die hij enkele weken geleden deed over de Belgische nationale ploeg. Dit soort opmerkingen komen meestal van spelers zoals hij, spelers die een probleem zoals wij dat hadden bij de eerste tegengoal niet kunnen oplossen. Hazard is niet het type speler dat omkijkt naar zijn linksback of zijn leven voor hem wil geven. Bij de gelijkmaker van Atletico verloor hij Juanfran uit het oog, waardoor de rechtsachter Adrian de 1-1 kon voorschotelen. Een team dat de top wil spelen, kan zich zulke fouten niet veroorloven."

Opofferen
"Eden is geen speler die zich voor 100 procent wil opofferen voor het team. Dus neen, ik ben niet gelukkig, zijn defensieve werk moet beter. Mentaal is hij nog niet klaar om een hele wedstrijd te focussen op zijn rechtstreekse tegenstander en om ook zijn verdedigende werk op te knappen. Willian en Schürrle geven hun flankspeler wel rugdekking als die naar voren gaat."

Courtois
Eden Hazard uit de gratie van José Mourinho? Wait and see. Mourinho werd ook gevraagd naar zijn mening over de indrukwekkende prestatie van Atletico-doelman en Chelsea-huurling Thibaut Courtois. "Voor zover ik weet, speelt Courtois voor Atletico Madrid en ik wil het liever niet hebben over spelers van andere ploegen", luidde het kort.

PHOTO_NEWS
BELGA