Mourinho haalt andermaal uit naar Wenger

EPA
José Mourinho neemt het vanmiddag met Chelsea op tegen Manchester City. Desondanks kon de Portugees het niet laten om uit te halen naar een andere collega: Arsenal-coach Arsène Wenger.

Op de vraag of Mourinho het niet vreemd vond dat City-trainer Manuel Pellegrini zijn contract verlengde ondanks het missen van de landstitel, antwoordde de succestrainer venijnig. "Waarom? Ik ken clubs die al vijftien jaar teleurstellen en daar mag de trainer ook blijven." Arsenal werd voor het laatst kampioen in de Premier League in het seizoen 2003-2004.

Toch heeft Wenger sindsdien enkele prijzen gepakt voor de 'Gunners'. De afgelopen twee jaar won Arsenal immers de prestigeuze FA Cup en onlangs versloeg de Fransman zijn eeuwige rivaal voor het eerst in veertien wedstrijden toen zijn team de Community Shield veroverde ten koste van Chelsea.

De twee kemphanen halen wel vaker naar elkaar uit in de media. Zo noemde Mourinho zijn Arsenal-collega in februari een 'faalspecialist' en kregen ze het in oktober vorig jaar met elkaar aan de stok tijdens de wedstrijd.

Photo News