Morten Olsen neemt het op voor Eden Hazard: "Mourinho vermoordt het voetbal"

REUTERS
De kritiek op het defensieve voetbal van Chelsea-coach José Mourinho zwelt aan. Nu haalt de Deense bondscoach Morten Olsen (64) hard uit naar de Portugese succestrainer. De ex-speler van Anderlecht zegt dat Mourinho enkel maar verdedigend kan spelen en dat hij "het voetbal vermoordt." Hij neemt het ook op voor Eden Hazard.

"Het voetbal zou heel saai worden al iedereen zou spelen zoals Mourinho", foetert Olsen in de Deense krant Ekstra Bladet. "Volgens mij is Mourinho een gevaar voor het voetbal. Als veel trainers zijn speelstijl zouden proberen te kopiëren, dan zal het spelletje gewoonweg sterven. Niemand zou nog matchen willen bekijken, maar eerder een film meepikken of een wandeling in het bos gaan maken."

"Gebruik ze!"
Olsen is al sinds 2000 bondscoach van Denemarken, maar kon zich niet kwalificeren voor het WK in Brazilië. "Als ik de kans zou krijgen Chelsea te trainen, dan zou ik zo anders spelen. Mourinho kan enkel maar defensief spelen. De club heeft zoveel geld uitgegeven aan zo'n goede spelers. Verdomme, gebruik ze dan!"

Plan
De gewezen coach van onder meer Ajax verdedigde ook de recente kritiek van Eden Hazard aan het adres van Mourinho. "Natuurlijk mag je berekend spelen. Af en toe wil ik ook weleens op de counter loeren, maar je moet toch ook een plan hebben van hoe je zal aanvallen. Guardiola heeft zo'n plan, ik heb dat ook bij de Deense nationale ploeg, maar Mourinho heeft dat niet. Hij rekent enkel maar op stilliggende ballen en hoopt dat Hazard of Willian op hun eentje iets forceren. Daarom begrijp ik heel goed waarom Hazard kritiek uitte op de speelwijze van Chelsea na de match tegen Atlético."

Heeft Olsen gelijk of zie jij dat juist heel anders? Laat het ons vooral weten via de reacties!

De Deense bondscoach Morten Olsen spaart zijn kritiek niet.
AFP De Deense bondscoach Morten Olsen spaart zijn kritiek niet.
Olsen begrijpt de kritiek van Hazard.
PHOTO_NEWS Olsen begrijpt de kritiek van Hazard.