Morata wint duel der spitsen van 'babyface' Lukaku, waardoor Chelsea weer helemaal meedoet bovenin (1-0)

Lukaku -zonder baard- verloor het spitsenduel tegen Morata.
photonews Lukaku -zonder baard- verloor het spitsenduel tegen Morata.
Acht punten al bedraagt de voorsprong van Manchester City op stadsgenoot United. De 'Mancunians' verloren de kraker van de elfde speeldag met het kleinste verschil op bezoek bij Chelsea (1-0). Alvaro Morata scoorde de enige goal van de match en won zo het spitsenduel van Romelu Lukaku.

Drie Belgen aan de aftrap van de kraker: Eden Hazard en Thibaut Courtois bij Chelsea en Romelu Lukaku -zonder baard- bij de bezoekers. En binnen het openingskwartier konden de drie Duivels zich ook al tonen. Eerst was er een uitstekende Courtois nodig om de plaatsbal van Lukaku te stoppen en enkele minuten later bracht De Gea redding op een prima pegel van Hazard.

Nóg binnen het eerste halfuur werd de 1-0 van Chelsea afgekeurd voor een duwfout van Morata op Jones, miste Bakayoko -die alomtegenwoordig was- onbegrijpelijk en kopte Rashford vanop enkele meters over de kooi van Courtois. Een intens wedstrijdbegin, smullen voor de fans. Maar na het openingshalfuur viel het plots stil.

Veel middenveldspel, irritante foutjes en te vaak balverlies: de oorzaken voor het uitblijven van gevaar waren legio. Het was veelzeggend dat de beste kans nog viel na een stilstaande fase. Christensen, die Luiz en Rüdiger uit de ploeg hield na hun dramatische partij in Rome, kopte een hoekschop vanop enkele meters over.

Bakayoko was alomtegenwoordig in de eerste helft.
AFP Bakayoko was alomtegenwoordig in de eerste helft.
Lukaku stelde Courtois één keer op de proef. De spits van de Rode Duivels scheerde voor de gelegenheid ook zijn baard af.
REUTERS Lukaku stelde Courtois één keer op de proef. De spits van de Rode Duivels scheerde voor de gelegenheid ook zijn baard af.

Morata prikt de 1-0

United dacht, zoals eigenlijk in elke topper onder Mourinho, in eerste instantie aan de organisatie. Lukaku stond op een eiland te voetballen en samen met Rashford vocht 'Big Rom' een oneerlijke strijd uit tegen een blauwe overmacht. En die mannen in het blauw kregen ook wat ze verdienden voor hun initiatief: een doelpunt.

Tien minuten na rust schilderde Azpilicueta de bal op het hoofd van Morata en bij United wisten ze blijkbaar niet dat de ex-spits van Real en Juventus uitstekend is met de kop. Nu weten ze het echter wél, want de vrijstaande Spanjaard deponeerde het leer knap in de verste hoek: 1-0. 

Morata scoorde de 1-0.
AFP Morata scoorde de 1-0.
Mourinho op de bank, die hij redelijk goed kent. Achter hem kijkt Fellaini toe.
Photo News Mourinho op de bank, die hij redelijk goed kent. Achter hem kijkt Fellaini toe.
Morata scoorde de 1-0.
REUTERS Morata scoorde de 1-0.
Morata viert.
AFP Morata viert.

Zwakke invalbeurt Fellaini

Mourinho gooide Fellaini in de strijd, maar 'Big Fella' zorgde er vooral voor dat Chelsea gevaarlijk was. Fellaini liet zich twee keer knullig de bal afsnoepen en haalde opgelucht adem dat Morata en Bakayoko zich niet profiteerden. Chelsea liet na om de match te beslissen.

Maar die missers braken de 'Blues' niet zuur op. Hazard -die weer enkele rotschoppen moest incasseren- werd enkele minuten voor affluiten nog naar de kant gehaald en van daar zag hij hoe er een uitstekende Courtois nodig was om Fellaini van de 1-1 te houden. Daarna was United niet meer gevaarlijk.

Lukaku kende een frustrerende namiddag.
AFP Lukaku kende een frustrerende namiddag.
Lukaku.
REUTERS Lukaku.3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • jan janssens

    Het werd hier door velen gezegd bij het begin van het seizoen: tegen Kerstmis/Nieuwjaar zit hij op de bank en kijk, het zal allicht zelfs niet zo lang duren.

  • maarten mouton

    Met Dries gaat het bij de rode duivels ook niet beter lopen omdat er te weinig beweging rond hem is. Bij Napoli is dat wel en dan rendeert hij heel goed maar bij de rode duivels staat hij er alleen voor en dan heb je weinig aan hem.

  • danny janssens

    Op BBC nog de nabeschouwing gezien. Daar werden nog eens de pijnpunten van Lukaku blootgelegd. Zesentwintig baltoetsen waarvan één in de zestien meter is voor een diepe spits gewoon te weinig. Wanneer Ibra terug uit blessure komt is dit gewoon normaal als die voorrang krijgt op Lukaku. Als bondscoach wist ik wel woe ik als diepe spits zet.......Driesje!!!