Mirallas: "Ben klaar voor een nieuwe uitdaging"

Mirallas: "De Spaanse competitie spreekt mij aan."
AP Mirallas: "De Spaanse competitie spreekt mij aan."
Kevin Mirallas heeft zich in La Capitale uitgesproken over zijn toekomst. Zo maakt hij er geen geheim van dat hij Everton deze zomer graag zou verlaten (als de club geen Champions League speelt). "Ik ben gelukkig bij Everton, maar ik voel me klaar voor een nieuwe uitdaging."

De Rode Duivel gaat op het einde van het seizoen pas beslissen over zijn toekomst. "Ik hou van de Premier League, maar de Spaanse competitie spreekt mij ook erg aan. Atlético heeft tijdens de wintermercato eens geïnformeerd, maar er is geen officieel bod uitgebracht."

De 27-jarige Luikenaar benadrukt wel dat hij de club niet absoluut wil verlaten. "Ik ben hier gelukkig, maar ik voel me klaar voor een nieuwe uitdaging. Er zijn enkele biedingen binnengekomen, maar er waren geen echte onderhandelingen. Januari is niet de ideale maand voor een transfer." Onder meer Tottenham Hotspur zou nadrukkelijk aan Mirallas' mouw getrokken hebben.

Champions League
Veel zou kunnen afhangen van de Europese prestaties van Everton. De winnaar van de Europa League mag het komende seizoen namelijk aantreden in de Champions League. "Ik droom ervan om volgend seizoen op het kampioenenbal te spelen, met Everton of met een andere club." 'The Toffees' treffen in de 1/16de finales van de Europa League BSC Young Boys uit Zwitserland. De heenronde staat op 19 februari op het programma.

GETTY