Mignolet weer door het slijk gehaald na deze fases, Liverpool wint wel

GETTY
Simon Mignolet ligt onder vuur bij Liverpool en dan helpen alleen ijzersterke prestaties. Dat lukte zaterdag met een knappe clean sheet tegen Stoke City, maar deze avond werd de Rode Duivel tegen Leicester City opnieuw het middelpunt van spot na dramatisch inspelen en een ongelukkige owngoal. Lallana, Gerrard en Henderson trokken de scheve situatie wel recht. 1-3 winst tegen de hekkensluiter, waar Ritchie De Laet en Marcin Wasilewski in de basis stonden.

Het was niet het avondje van Mignolet. Eerst ontzette hij een terugspeelbal pardoes in de voeten van Cambiasso die het cadeautje niet uitpakte. Nadien kende 'Big Si' een flinke dosis pech bij de tegengoal van Ulloa. Goeie save in eerste instantie, maar in de herneming ging het leer via de paal en de rug van van Mignolet in doel. 1-0 na 22 minuten, owngoal. Oordelen over beide fases kan hier. Op social media werd de trekker alweer overgehaald.

Toch zou Liverpool een goede zaak doen. Vijf minuten na de ellendige opener deed Lallana de netten trillen. In de tweede helft rekende de goed gevolgde Gerrard af met zijn demonen. De skipper scoorde zijn eerste veldgoal in meer dan een jaar. De vreugde bij die 1-2 was dan ook navenant. De 1-3 mocht Leicester-doelman Schmeichel zich dan weer aanrekenen. Henderson profiteerde van diens blunder zodat de Reds met twintig punten en een achtste plek stilaan weer bij de mensen komen. Bij Leicester City, dat met 10 punten helemaal onderaan parkeert, speelden De Laet en Wasilewski 90 minuten.

GETTY
AFP
REUTERS
GETTY
AFP