Michy Batshuayi vrijgesproken in dossier rond onderhoudsgeld voor liefdeskind

Gitte Vander Elst, de moeder van het dochtertje van Michy Batshuayi, Daya.
Pieter-Jan Vanstockstraeten Gitte Vander Elst, de moeder van het dochtertje van Michy Batshuayi, Daya.
De correctionele rechtbank van Mechelen heeft Michy Batshuayi vrijgesproken in een dossier rond achterstallig onderhoudsgeld. De voetballer is vader van een tweejarig meisje uit Duffel, maar zou hebben nagelaten alimentatiegeld te betalen. Het kind werd verwekt na een onenightstand in Londen. De voetballer weigerde haar te erkennen, maar werd na een verplichte DNA-test toch aangeduid als de vader. Sindsdien moet hij maandelijks 2.400 euro alimentatie betalen.

De moeder van het kind liet Batshuayi rechtstreeks dagvaarden op basis van een vonnis van de familierechtbank. Ze vroeg vorige maand aan de Mechelse rechter om Batshuayi te veroordelen tot het betalen van achterstallig alimentatiegeld, maar de rechter meent dat de voetballer niets ten laste kan worden gelegd. “Het vonnis waarin hij wordt verplicht tot betaling van onderhoudsgeld is nog niet definitief en maakt deel uit van een procedure voor de familierechtbank die nog lopende is”, motiveerde rechter Suzy Vanhoonacker haar beslissing. “Bovendien was er slechts twee maanden achterstal.”

LEES OOK IN HLN PLUS. Mama van liefdeskind dat Rode Duivel Batshuayi nooit wou: “Michy verliest. Hij mist alles van zijn dochter”

De moeder van het meisje wil dat Bashuayi meebetaalt voor de hoogoplopende medische kosten van haar dochter. Het meisje is doof aan één oor en heeft een bionisch oor nodig. Onder meer over die procedure moet de familierechter zich nog buigen.

Batshuayi reageerde enkele dagen na het proces vorige maand in de media: “Als publiek figuur heb ik een voorbeeldfunctie. Maar dat rechtvaardigt op geen enkele manier de druk die ik de afgelopen dagen heb ervaren als gevolg van enkele artikels in de pers. Door een vergissing was er vertraging op de alimentatie die ik moest betalen, een alimentatie die ik niet betwist en die ik elke maand netjes aflos. Zodra ik de dagvaarding had ontvangen, heb ik betaald en het bedrag aangezuiverd. Wat betreft de juridische bloedverwantschap die men wil afdwingen, kan ik alleen maar zeggen dat die het voorwerp uitmaakt van een onderzoek. Wat mij betreft, heb ik maar één boodschap: ik ben er en ik zal er altijd zijn voor mijn familie.”

Batshuayi in het shirt van Chelsea.
Action Images via Reuters Batshuayi in het shirt van Chelsea.20 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Kjell Van daele

  Die vrouw heeft hem letterlijk en figuurlijk goed bij zijn pietje!! Voor wa centen heeft ze het er blijkbaar wel voor over da kind zonder vader word opgevoed.

 • Rudy Jacobs

  mevrouw is een gold digger niet meer niet minder ,is wel makkelijk geld verdienen nietwaar,snel even pakkeje ophalen en maandlijks goe aan verdienen 2500 euro plus hare dop waarschijnlijk dus dames in belgie

 • eric debanne

  Vrijgesproken ......? Met geld kunt ge helaas alles oplossen en krijgen eh ! Hij geeft niets om dat kind ...was gewoon een wip voor hem ! Maar nomaal dat hij moet betalen ...

 • ronny cockuyt

  Met zijn inkomen is dat een peulschil,het is nog altijd de rechter die beslist,en als het kind iets mankeert op gebied van gezondheid zal dat ook niet voor niet goedkoop zijn wat ze willen doen,ik denk dat een bionisch oor ook wel een pak geld kost,een gewoon oor apparaat kost al veel geld.

 • etienne vijverman

  2400 € ........ is de onderhoud van de moeder bij ......