Met de groeten van Eden en Thibaut: spektakeltopper in Emirates blijft onbeslist (2-2)

epa
Arsenal
ARS
Arsenal ARS
2
2
Chelsea CHE
CHE
Chelsea
Chelsea mag zijn Belgen nog maar eens danken. Op het veld van Arsenal schudde Thibaut Courtois een geniale reflex uit zijn mouw op het schot van Alexis Sanchez, maar moest hij zich na 423 minuten dan toch nog eens gewonnen geven. Eden Hazard redde dan maar de meubelen door een versierde strafschop zelf om te zetten. In 192 Premier Leaguewedstrijden heeft Hazard nu een voet in 100 goals (63 goals, 37 assists). Marcos Alonso leek de matchwinnaar te worden, maar Bellerin maakte in de blessuretijd nog de 2-2. Aan spektakel geen gebrek.
Nieuwe update beschikbaar

highlights

Doelpunt Héctor Bellerín
Gele kaart voor Thibaut Courtois
Calum Chambers vervangen door Theodore James Walcott
Doelpunt Marcos Alonso Mendoza
Eden Hazard vervangen door Willian Borges da Silva
Alexandre Lacazette vervangen door Daniel Nii Tackie Mensah Welbeck
Gele kaart voor Mesut Özil
Francesc Fàbregas Soler vervangen door Daniel Noel Drinkwater
Eden Hazard scoort strafschop
Doelpunt Jack Andrew Garry Wilshere
Victor Moses vervangen door Davide Zappacosta
Gele kaart voor Rob Holding
Gele kaart voor Francesc Fàbregas Soler
Gele kaart voor Jack Andrew Garry Wilshere

nabeschouwing

In de ban van de 0. In de voorbeschouwing van deze topper waren de doelmannen al een item en dat werden ze ook tijdens de partij. Alvaro Morata kreeg dé ultieme kans om de debatten meteen te openen, maar de Spanjaard toonde zich geen echte killer. Oog in oog met Petr Cech zette de spits van Chelsea de bal onbegrijpelijk naast. Waarna Thibaut Courtois op het voorplan trad. Alexis Sanchez, in die beginfase een plaag voor de achterhoede van Chelsea, deed alles goed. Zijn uitstekend schot leek in doel te verdwijnen, maar daar stak Courtois een stokje voor. Met een schitterende reflex duwde hij het leer tegen de paal. Via de andere paal verdween het leer dan toch in de grijparmen van Courtois. Wat een redding.

Niet veel later werd onze nationale nummer één nog maar eens aan het werk gezet. Nu ging de rijzige Courtois goed plat op een grondscherend schot van Lacazette. En Hazard? Die kreeg niet al te veel ruimte en er werd ook niet meteen goed aangesloten bij Chelsea. Tot twee keer toe werd een schot van Eden afgeblokt. Net voor rust kregen we dan toch nog een vleugje magie te zien. Hij sneed naar binnen en legde met een geniale hak drie verdedigers van Arsenal in de luren. Fabregas liet het na om de prachtige aanval af te ronden.

afp

In de tweede helft was het dan toch van dat. Thibaut Courtois die vanavond onklopbaar gewaand leek, moest zich dan toch gewonnen geven. Nadat hij eerst Lacazette nog van een doelpunt hield, verschroeide Courtois zijn vingers op de pegel van Wilshere. Hij kon er zijn hand nog tegen zetten, maar was dan toch geklopt. Die vijfde clean sheet op rij was hem dan toch niet gegund.

Betrokken bij 100 goals
Daarna ontbond Eden Hazard nog een keer zijn duivels. In de zestien konden zijn tegenstanders hem de bal niet ontfutselen en beging Bellerin nog een fout op onze landgenoot. Een strafschop die Hazard zelf op koelbloedige wijze omzette. In 192 wedstrijden in de Premier League is Hazard nu betrokken bij 100 doelpunten (63 goals en 37 assists).

reuters
epa

Het venijn zat hem duidelijk in de staart. Hazard moest in de 82ste minuut verrassend genoeg plaats ruimen voor Willian, waarop Marcos Alonso dan toch de 1-2 binnen prikte. Wedstrijd gespeeld denk je dan, maar dat was buiten Hector Bellerin gerekend. De man die de strafschopfout maakte, zette zijn foutje recht door de 2-2 in blessuretijd bijzonder fraai voorbij Courtois te jagen.

Uiteindelijk kwam Arsenal nog goed weg wanneer Morata nog maar eens een opgelegde kans miste en Zappacosta in de rebound het leer tegen de dwarsligger pegelde. Een waar spektakelstuk daar in het Emirates, maar zonder winnaar. Chelsea blijft zo derde, Arsenal staat op de zesde stek.

afp

fase per fase

review
stop

2e helft afgefloten

2e helft afgefloten
Het zit erop. In de ultieme slotfase kaapte Hector Bellerin uiteindelijk dan toch een punt uit de brand voor Arsenal.


Zappacosta knalt nog op de deklat!
Het venijn zit hem duidelijk in de staart. Morata wringt nog een enorme kans de nek om en Zappacosta knalt de rebound tegen de dwarsligger.

goal

Doelpunt Héctor Bellerín

GOAL! 2-2 Bellerin!
Het Emirates ontploft dan toch helemaal! Bellerin ontfermt zich over een tweede bal en zet er de binnenkant van zijn rechtervoet tegen. Bijzonder beheerst en zo kan hij Courtois een tweede keer kloppen.

Vier minuten extra
Kan Arsenal nog een punt uit de brand slepen? Dan zullen ze zich toch moeten haasten. De troepen van Wenger krijgen nog vier minuten extra tijd.

yellow_card

Gele kaart voor Thibaut Courtois

Gele kaart Thibaut Courtois
Ook Courtois gaat nog een keertje op de bon. De doelman talmt te lang om een doeltrap te nemen en krijgt het gele karton onder de neus geduwd.

substitution

Calum Chambers vervangen door Theodore James Walcott

Theo Walcott komt in de plaats van Calum Chambers

goal

Doelpunt Marcos Alonso Mendoza

GOAL! 1-2 Marcos Alonso!
Conte is dan toch niet tevreden met dat gelijkspel. Zappacosta omspeelt Maitland-Niles en heeft zo vrije baan om de voorzet te geven. Voor doel staat Marcos Alonso die het voorbereidend werk van zijn landgenoot apprecieert: 1-2. Krijgen we dan toch een winnaar?

substitution

Eden Hazard vervangen door Willian Borges da Silva

Willian komt in de plaats van Eden Hazard
Antonio Conte lijkt wel tevreden met dat gelijkspel en haalt zijn spelmaker Eden Hazard naar de kant.

Venijn in de staart?
Na al het spektakel lijken we dan toch af te stevenen op een puntendeling. Of wordt het pleit dan toch nog in het slot beslecht?

substitution

Alexandre Lacazette vervangen door Daniel Nii Tackie Mensah Welbeck

Danny Welbeck komt in de plaats van Alexandre Lacazette

yellow_card

Gele kaart voor Mesut Özil

Gele kaart Mesut Özil

substitution

Francesc Fàbregas Soler vervangen door Daniel Noel Drinkwater

Danny Drinkwater komt in de plaats van Cesc Fàbregas
De voormalige speler van Arsenal krijgt na wat getwijfel dan toch de handen op elkaar in het Emirates.

Morata lift de bal over
Het gaat plotz razendsnel. Fabregas stuurt Morata het straatje in. De spits gebruikt zijn lichaam goed en probeert dan Cech te lobben. Zijn poging gaat over.

penalty_scored

Eden Hazard scoort strafschop

GOAL! 1-1 Eden Hazard!
De Rode Duivel blijft zoals altijd koelbloedig vanop de strafschopstip. Het is het 100ste uitdoelpunt van Chelsea op bezoek bij Chelsea. Enkel Manchester United doet beter (106 doelpunten).

getty

Hazard versiert een strafschop!
Ze kunnen de bal niet ontfutselen van Eden Hazard. Hij kapt zich goed vrij waarop Bellerin hapt. Strafschop Chelsea.

goal

Doelpunt Jack Andrew Garry Wilshere

GOAL! 1-0 Wilshere!
Het hing al een tijdje in de lucht en nu is de 1-0 ook een feit. Özil zoekt en vindt Holding. Die speelt in een tijd door naar Wilshere. Hij poeiert de 1-0 dan toch in doel. Courtois kan er zijn vingers nog tegen zetten, maar is dan toch geklopt.

Cahill kan net op tijd ontzetten
De 1-0 hangt nu toch meer en meer in de lucht. Özil voert een schitterende een-twee uit met Lacazette. Uiteindelijk kan Cahill nog ontzetten.

reuters

Arsenal dringt aan
De 'Gunners' voeren de druk in de tweede helft nog wat op. De bal wordt dan ook in de zestien gepompt, maar Azpilicueta voert uitstekend verdedigend werk uit en kan het leer maar net op tijd weghalen.

substitution

Victor Moses vervangen door Davide Zappacosta

Davide Zappacosta komt in de plaats van Victor Moses
Conte grijpt een eerste keer in. De weggedeemsterde Moses moet plaats ruimen voor Zappacosta.

yellow_card

Gele kaart voor Rob Holding

Gele kaart Rob Holding

photo_news
afp

Courtois houdt nu Lacazette van de 1-0!
Ook Arsenal heeft na de koffie die reuzekans. Lacazette staat plots moederziel alleen in de grote rechthoek van Chelsea. Courtois beseft dat hij zich moet reppen om de hoek te verkleinen en hij doet dat ook uitstekend. Het schot van Lacazette is eraan voor de moeite.


Hazard stuit op Cech
Het grootste gevaar uit de tweede helft komt van Chelsea. Fabregas bedient Eden Hazard. Die kruist zijn schot, maar Cech is bij de pinken. In dezelfde aanval moet Cech opnieuw in actie komen. De kopbal van Alonso ranselt Cech schitterend uit zijn doelvlak.


start

2e helft op gang gefloten

2e helft op gang gefloten
We voetballen weer. Krijgen we ook in de tweede helft spektakel te zien?


Nog eens de fantastische redding van Courtois

stop

1e helft afgefloten

1e helft afgefloten
Veel animo in de eerste helft. Dat is het minste wat je kan zeggen na 45 minuten voetbal. Morata wrong al snel dé ultieme kans de nek om. Aan de overzijde hield Courtois met een schitterende redding de nul op het scorebord. Het spel ging goed op en neer, maar doelpunten kregen we verrassend genoeg nog niet te zien.


Fantastische hak Hazard
Eden Hazard krijgt dan toch wat ruimte. Onze landgenoot komt naar binnen, maar heeft meteen drie spelers van Arsenal op de huid. Met een schitterende baltoets stuurt Hazard ze alledrie het bos in. De weg ligt dan open voor Fabregas, maar die besluit over.

yellow_card

Gele kaart voor Francesc Fàbregas Soler

Gele kaart Cesc Fàbregas
De Spanjaard besluit in de tackle te gaan en raakt ook in eerste instantie de bal. Toch gaat de middenvelder van Chelsea de bon op.

Schot Özil zoeft naast
Meteen naar de overkant dan. Mesut Özil krijgt wat ruimte en besluit de trekker over te halen. Met zijn linkervoet knalt hij het leer maar net naast.


Alonso trapt maar net over
Xhaka gaat iets te driest in duel en Chelsea krijgt een vrije trap op een wel heel interessante plek. Marcos Alonso zet zich achter de bal. Met zijn linkervoet krult hij de bal maar net over.

photo_news
getty
getty

Fraaie pass van Fabregas
Chelsea komt er voorlopig niet al te vaak uit, maar toch blijft het opletten. Fabregas verstuurt nu een haarfijne voorzet die perfect tot bij Bakayoko belandt. De verdedigende middenvelder is echter te verrast om de bal nog maar te beroeren.

yellow_card

Gele kaart voor Jack Andrew Garry Wilshere

Gele kaart Jack Wilshere
Wilshere is te laat met zijn tackle op Fabregas en gaat dan ook het boekje in.

Hazard voor een bos van benen
Eden Hazard komt nog een keer in een kansrijke positie en dan weten ze bij Arsenal dat het opletten is. De Belg wordt haast omsingeld. Het mag dan ook geen wonder heten dat zijn schot opnieuw wordt afgeblokt.


Ook Cech staat pal
Een goed uitgespeelde aanval van Chelsea nu. Hazard zet Fabregas op weg. Die doet hetzelfde met Bakayoko en de Fransman kan ook uithalen. Petr Cech is niet onder de indruk en zet er een stevige vuist tegen.


Courtois gaat goed plat
Lacazette wordt met zijn rug naar doel aangespeeld. De Fransman draait zich goed vrij en haalt meteen uit. Courtois heeft het goed gelezen en gaat prima plat. Een nieuwe uitstekende save van de Rode Duivel.

reuters

Chelsea moet voorlopig wijken
Het balbezit is wel voor de thuisploeg. In deze fase van de wedstrijd moeten de Blues even terugzakken.


Sanchez beroert tot twee keer toe de paal
We krijgen een onwaarschijnlijke start van de wedstrijd te zien. Sanchez slalomt zich de grote rechthoek in. Hij legt ook aan, maar Courtois komt op de proppen met een fantastische save. Via zijn vingers belandt de bal tegen de paal en ook nog eens tegen de verste paal.

reuters

Morata kan er net niet bij
Het grootste gevaar komt toch van de bezoekers. Nu stuurt Moses met zijn linker het leer de zestien in. Morata kan er net niet bij om de bal te beroeren.


Morata laat enorme kans liggen!
De Spaanse spits had er altijd 0-1 van moeten maken. Na een misverstand centraal achterin bij Arsenal kan Morata alleen op Cech afstormen. De treffer hangt in de lucht, maar Morata plaatst de bal onbegrijpelijk naast.


Schot Hazard afgeblokt
Morata draait zich goed vrij en bedient dan Eden Hazard. Onze landgenoot moet iets te ver uitwijken, maar kan wel afdrukken. Zijn schot met links wordt afgeblokt.


Sanchez probeert het
Opnieuw gevaar van de kant van Arsenal. Özil speelt op de linkerflank Sanchez aan. Die probeert opnieuw zijn Duitse maat te bereiken. Zijn voorzet vliegt over.


Vrije trap Sanchez valt naast
Lacazette versiert een vrije trap net voor de rand van de zestien. Een kolfje naar de hand van Alexis Sanchez. De Chileen legt aan en ziet zijn schot via de muur in hoekschop verdwijnen.

photo_news
afp

Daar is Hazard al
Eden Hazard duikt meteen de zestien in. Met zijn mindere linker jaagt hij het leer voor de kooi, maar een medemaat vindt hij niet.


start

1e helft op gang gefloten

1e helft afgetrapt
De bal gaat aan het rollen in het Emirates. Krijgen we een attractieve topper te zien?


Opstelling Chelsea:
Courtois; Azpilicueta, Cahill, Christensen; Bakayoko, Kante; Moses, Fabregas, Alonso, Hazard; Morata

Bank:
Caballero, Rudiger, Zappacosta, Drinkwater, Willian, Pedro, Batshuayi

Opstelling Arsenal:
Cech; Holding, Mustafi, Chambers; Maitland-Niles, Wilshere, Xhaka, Bellerin; Alexis Sanchez, Lacazette, Özil

Bank:
Ospina, Mertesacker, Coquelin, Elneny, Walcott, Iwobi en Welbeck

Courtois en co aangekomen in het Emirates

getty