Met dank aan Divock Origi: bibberend Liverpool houdt titeldroom levend

REUTERS
Newcastle United
NCU
Newcastle United NCU
2
3
Liverpool LIV
LIV
Liverpool
Mentale veerkracht en die van Divock Origi. Weer hij. Beslissend in het slot. De dreadlock van de Rode Duivel (24) houdt Liverpool in de race voor de titel, een doelpunt dat wellicht de boeken ingaat als een own-goal van Lascelles. The Reds verloren in Newcastle zijn topschutter Mo Salah, incasseerden twee goals, maar Origi beperkte de averij. De druk ligt weer bij Man City.

De titelhoop van Liverpool eindigde dan toch niet op de draagberrie. De heup van Newcastledoelman Dubravka beëindigde halverwege de tweede helft de match en mogelijk ook het seizoen van Mo Salah. Enorme klap tegen het hoofd. Zo’n akelige botsing als bij Jan Vertonghen eerder deze week. De Egyptenaar was de hele tijd bij bewustzijn, praatte ook, maar werd minutenlang verzorgd. Het sein van de dokter was kort, maar krachtig: hij kan niet verder. Met de handen voor de ogen droegen de verplegers Salah richting kleedkamers. De return in de Champions League tegen Barcelona mag hij wellicht vergeten. Het slot van de wedstrijd volgde hij vanuit de vestiaire. Verder onderzoek moet uitwijzen hoe ernstig zijn hoofdblessure is. 

AFP

Op dat moment zagen Liverpoolfans hun titelkansen door de handen glippen. The Reds hadden het alles behalve onder de markt tegen Newcastle. Vroege voorsprong via Virgil Van Dijk, gelijkmaker van Atsu – in een fase waarin Alexander-Arnold eerst de bal met de hand uit het doel had geslagen, de klasse van Salah bij de 1-2 en dan de gelijkmaker van Rondon, een handjevol. Liverpool bibberde en beefde. Nog meer na het uitvallen van Salah. En ook Bobby Firmino is out. Zorgen.

Enter Divock Origi, zijn talisman. De aanvaller, lang geen eerste keus, besliste in de herfst de felbevochten derby tegen Everton met een late winner. Op St. James’ Park deed hij het opnieuw. Strakke voorzet van Shaqiri, die op bevel van Virgil van Dijk de vrijschop nam na een duik van Fabinho, de aai van de dreadlock van Origi en vervolgens via de knikker van Lascelles. Een eigen doelpunt of toch een van Origi? 

Bij Liverpool malen ze er niet om. Het zijn de punten die tellen. Opluchting troef. Liverpool ontsnapte, maar niet toevallig staat de teller van goals in het slotkwartier op 24. Ook dat is een kwaliteit. “Het was een intens gevecht”, zei Origi. “Makkelijk was het niet. Ik doe gewoon mijn best en ben blij met die late winners. Het is een cruciaal moment in het seizoen. Het is een speciaal jaar. We willen het afsluiten in stijl. Hopelijk trekken wij aan het langste eind.” Als Liverpool straks triomfeert, heeft Origi - die amper drie keer startte - zijn medaille verdiend. Twee keer betrokken bij een cruciale goal. 

The Reds zijn voorlopig weer leider in de Premier League met 94 punten. Manchester City is maandag aan zet tegen Leicester en kan weer naar de leiding wippen. Sowieso wordt de strafste titelstrijd, toch wat betreft de punten, pas op de slotspeeldag beslist. City moet naar Brighton, Liverpool ontvangt Wolves.

EPA
AP
REUTERS4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Dirk Loockx

  Ik gun het Divock wel maar dit was een owngoal van de Newcastle verdediger, toch ?

 • GILLIS VAN LAETHEM

  Origi hoeveel speelminuten en doelpunten voor zijn kostprijs , zéér magere return .

 • Roger Deprez

  Weinig overschot voor die Duitser, C-L naar Barcelona en hopelijk Kampioenschap naar CIty.

 • Jack Vanderveen

  volgens de foto's droegen niet de verplegers Salah met hun handen voor hun ogen richting kleedkamers, maar droegen de verplegers Salah met zijn handen voor zijn ogen naar de kleedkamers. "Met de handen voor de ogen droegen de verplegers Salah richting kleedkamers."

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00