Martinez: "Ernst blessure Mirallas pas over twee à drie dagen duidelijk"

Kevin Mirallas schreeuwt het uit na een zware tackle van QPR-speler Jordon Mutch.
Getty Kevin Mirallas schreeuwt het uit na een zware tackle van QPR-speler Jordon Mutch.
Kevin Mirallas onderging vandaag een scan aan de linkerenkel na een drieste tackle met een schaarbeweging van QPR-speler Jordon Mutch gisteravond. Volgens Everton-coach Roberto Martinez zal de ernst van de blessure van de Rode Duivel pas later deze week duidelijk zijn. "We onderwerpen hem nog aan enkele tests en dus kunnen we nog geen conclusies trekken."

Eerder vandaag liet de 27-jarige flankspeler zelf al zijn licht schijnen over de blessure: "Ik ben gerustgesteld", vertelde hij aan Sporting Telenet. "Wat er gebeurde, weet ik niet goed", vertelde de Everton-speler. "Ik denk dat de tegenstander helemaal opgenaaid was, want hij tackelde me met een schaarbeweging. Ik had onmiddellijk ongelooflijk veel pijn aan de enkel. Ik dacht dat hij gebroken was. Maar goed, nu ben ik gerustgesteld. Het zal wel gaan. Ik hoop dat ik zaterdag tegen Southampton weer kan spelen. Na mijn lange blessure wil ik niet opnieuw verscheidene weken aan de kant staan."

Enkele dagen afwachten
Onze international kon na de wedstrijd alweer stappen, maar op een definitieve inschatting van de toestand van zijn enkel is het dus nog even wachten. Roberto Martinez: "Het is duidelijk dat zijn enkel geraakt is, maar pas in de komende dagen zal duidelijk worden hoe ernstig de blessure echt is." Mirallas zelf ging gisteren van de hemel naar de hel want voor hij op een draagberrie van het veld moest, scoorde de Luikenaar de tweede treffer van 'The Toffees' met een afgeweken vrije trap.

PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
AFP