Martial en Rooney bezorgen Man United simpele zege op Turf Moor

Photo News
Van vermoeidheid was vandaag geen sprake bij Manchester United. Drie dagen na de 120 minuten tegen Anderlecht kenden Fellaini en co. geen problemen met Burnley, waar Defour negentig minuten op de bank bleef. Martial en Rooney zorgden al voor rust voor de verdiende 0-2 zege.

Even een statistiekje om mee op te warmen: Manchester United kon in zijn laatste vier wedstrijden op Turf Moor slechts één keer scoren. De laatste keer in april 1976, getekend Lou Macari. Een eeuwigheid geleden. José Mourinho moest het vandaag wel zonder een handvol geblesseerden stellen. Marcos Rojo en Zlatan Ibrahimovic waren de laatste twee die de ziekenboeg kwamen versterken. En zo kregen Anthony Martial, Wayne Rooney en Marouane Fellaini nog eens een kans in de basis. Steven Defour mocht bij Burnley toekijken vanop de bank. De voormalige Gouden Schoen zag hoe Manchester United dodelijk counterde. Een eerste keer in minuut 21. Martial rondde een uitstekend uitgespeelde tegenaanval genadeloos af. Voor rust lag Martial ook aan de basis voor de 0-2. Zijn poging werd nog net gestopt door doelman Heaton, maar in de rebound duwde Rooney binnen.

Na rust gingen de Mancunians gewoon verder op hun elan, met een handvol kansjes. Burnley stelde daar bitter weinig tegenover. De Gea beleefde zowat de rustigste namiddag uit zijn carrière. Coach Sean Dyche had zelfs geen zin in een invalbeurt voor Defour. Onze landgenoot bleef aan de bank gekluisterd en zag Man United de wedstrijd simpel uitspelen. Door de 0-2 zege blijven de troepen van Mourinho volop meedoen voor een Champions League-ticket.

Getty Images
REUTERS
AFP
REUTERS
REUTERS