Manchester City zet leider Chelsea onder druk na makkelijke overwinning

REUTERS
Manchester City heeft gedaan wat het moest doen. In eigen huis zette het een verdedigend Crystal Palace met 3-0 opzij. Grote man bij de Citizens was David Silva. De Spanjaard scoorde na rust twee keer voor de thuisploeg. Yaya Touré deed de boeken toe met een knappe goal. Door de overwinning komt Manchester City nu naast Chelsea aan de leiding. De Blues moeten pas maandagavond aan de bak, op bezoek bij Stoke City.

Al van bij het begin had Manchester City de match in handen. In het eigen Etihad Stadium ging het vooral langs de linkerflank erg makkelijk. David Silva en Yaya Touré kregen enkele kansen voorgeschoteld, maar gek genoeg kwam de beste mogelijkheid in de eerst 45 minuten van rechtsachter Zabaleta. Op aangeven van Touré duwde hij het leer net naast.

Na rust stelde City vrijwel meteen orde op zaken. Zabaleta dook opnieuw goed de zestien in, maar legde dan slim terug tot bij David Silva. Het schot van de Spanjaard week af op een verdediger van Crystal Palace en hobbelde zo in doel. Even later was het opnieuw Silva die tot scoren kwam. Een voorzet van Kolarov devieerde hij in één tijd in doel. In de slotfase zette Touré de 3-0-eindstand op het bord. Zo komt Man City naast Chelsea aan de leiding, maar de Blues zijn pas maandagavond aan zet bij Stoke City.

AFP
getty images
EPA
getty images
REUTERS