Manchester City wint met kleinste verschil tegen waanzinnig slecht Chelsea

Getty Images
Was het de uittredende landskampioen van Engeland die op bezoek was in het Etihad? Het valt moeilijk te geloven. Manchester City won weliswaar met het kleinste verschil, maar in kwaliteit was het verschil ettelijke malen groter.

Antonio Conte zette Eden Hazard opnieuw diep in de spits. Nou ja, diep. Hazard was in de eerste helft zowat de enige bezoekende speler die de middellijn af en toe nog eens te zien kreeg. Zo laag voetbalde Chelsea. Manchester City had 77 procent balbezit in de eerste helft, maar had het moeilijk om door de blauwe muur te breken. 0-0 was dan ook de ruststand.

Het openingsdoelpunt viel meteen na rust. Na amper veertig seconden kopte Bernardo Silva een voorzet van David Silva tegen de touwen. Op een bezoekende opflakkering van vijf minuten na, veranderde het doelpunt niets aan de situatie. Conté leek tevreden dat zijn club maar één doelpunt in het krijt stond en bleef zijn ploeg achteruit stuwen. Op deze manier hoefde het duidelijk ook niet meer voor Hazard. In blessuretijd werd hij vervangen. De martelgang was voorbij. De Belg snakt duidelijk naar een nieuwe club of trainer. 

City telt nu al achttien punten meer dan eerste achtervolger Liverpool en mag stilaan beginnen rekenen wanneer het de titel magvieren. Chelsea blijft vijfde op liefst 25 punten van de 'Citizens.' 

REUTERS
Action Images via Reuters
Getty Images
Getty Images
REUTERS
AFP17 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Roger Deprez

  Zeer slecht wat Chesea liet zien en er waren spelers bij die in een rusthuis meer op hun plaats waren.

 • Jos driesen

  Belgen en voetbalkennis (0,0) zelfs een 82 jarige dribbelaar van Berchem sport die ooit 8 doelpunten heeft gemaakt. Als je zoiets zegt over hazard sorry dan kan je beter een andere sport kiezen

 • Jan Wuyts

  Onder deze Conte gaat Chelsea nog meer ten onder dan Arsenal onder Wenger. En van die laatste kan je tenminste zeggen dat hij het voetballend probeerde. Eerstgenoemde wil duidelijk op weg naar Italië als bondscoach. Maar als je Napoli, Juventus en de kleinere grootheden bezig ziet, heeft hij daar wel toekomst?

 • philippe dusablon

  uitverkoop op het einde van het seizoen en dag abramovitch.

 • maarten mouton

  Nee Ronny hij wordt gebruikt als spits terwijl hij dat niet is. Die Context is super defensief en daar past Hazard niet in. Content is een angst haas geworden die in de toppers de bus parkeert waardoor het voor Hazard dan ook onmogelijk is om goed te zijn.