Manchester City wil Kevin De Bruyne

PHOTO_NEWS
Manchester City richt zijn pijlen op Kevin De Bruyne. De Rode Duivel is één van zijn voornaamste targets de komende maanden. Enige struikelblok voor een mogelijke transfer lijken de hoge eisen van Wolfsburg.

Interesse voor De Bruyne kon niet uitblijven na zijn glansprestaties bij Wolfsburg. Een absolute topclub in de Premier League wil hem een nieuwe kans geven. Man City is één van de clubs die de 23-jarige middenvelder op zijn lijstje van potentiële versterkingen heeft gezet, zo schrijft The Mirror vandaag, en een bod voorbereidt. Dat arriveerde nog niet in Wolfsburg, maar de club van Vincent Kompany won in Duitsland al info in over De Bruyne. Hij is een target, maar het is de vraag of City aan de eisen van zijn Duitse club kan voldoen.

22 miljoen
Wolfsburg betaalde een jaar geleden meer dan 22 miljoen euro aan Chelsea voor De Bruyne en daar komen straks nog enkele bonussen bovenop. De nummer twee uit de Bundesliga is niet geneigd zijn sterkhouder, dit seizoen in alle competities goed voor zes goals en twaalf assists, zomaar te laten gaan. De Bruyne ligt nog vier jaar onder contract. City zal dus de portefeuille moeten bovenhalen. Met een bod in de buurt van 25 miljoen zal technisch directeur Klaus Allofs niet overstag gaan.

Voorzichtig
De Britse kampioen moet voorzichtig zijn met zijn budgetten, nadat het de regels van de Financiële Fair-Play overtrad, maar betaalde deze zomer wel meer dan 40 miljoen voor Eliaquim Mangala. Of er een zelfde bedrag is vrijgemaakt voor De Bruyne, is niet bekend. Trainer Manuel Pellegrini wil deze winter wel zijn middenveld versterken met het oog op een vertrek van Yaya Touré deze zomer. Naast De Bruyne staat ook Koke (Atletico Madrid) op het lijstje van Pellegrini. City kan in januari pas een buitenlander aantrekken als het er eerst één van de hand doet, want het zit aan het maximum toegelaten aantal. Matija Nastasic, helemaal op een zijspoor, is één van de mogelijke vertrekkers. City verkondigde de voorbije weken dat er in januari geen enkele speler bijkomt. Is De Bruyne nu geen optie, dan wel in de zomer.

Mourinho
De Bruyne sloeg vorig jaar in januari de deur achter zich dicht bij Chelsea, nadat José Mourinho hem te weinig kansen gaf. 'The Special One' wilde onze landgenoot graag houden. De sportieve leiding van Chelsea zag meer in een verhuur, maar De Bruyne stuurde zelf aan op een definitieve transfer naar Wolfsburg. Bij de Volkswagenclub bloeide hij vervolgens helemaal open. Bij Man City vindt De Bruyne mogelijk twee landgenoten terug: Vincent Kompany en Dedryck Boyata.