Manchester City op weg naar titel na 4-0 zege tegen Aston Villa

AFP
Wie kan Manchester City nog wat in de weg leggen op weg naar de landstitel? Niemand, zo blijkt na de inhaalwedstrijd van vanavond. Manchester City vernederde Aston Villa met 4-0 en heeft nu twee punten meer dan eerste achtervolger Liverpool. Dzeko (2x), Jovetic en Touré - wat een goal! - waren de doelpuntenmakers van dienst. Een gelijkspel zondag zou gezien het doelpuntensaldo voldoende moeten zijn om de landstitel binnen te halen.

Mits een overwinning zondag is Manchester City sowieso zeker van de oppergaai, maar ook een gelijkspel kan dus voldoende zijn. Bij een gelijke stand zal er immers gekeken worden naar het doelpuntensaldo en dan is Manchester City zwaar in het voordeel. De 'Citizens' hebben een doelpuntensaldo van +63, tegenover +50 voor Liverpool. De mirakels zijn de wereld nog niet uit, maar toch... Manchester City neemt het in eigen huis op tegen middenmoter West Ham United, terwijl Liverpool Newcastle United in de ogen kijkt.

Manchester City zette vanavond meteen veel druk naar voor, maar grote kansen bleven lange tijd uit. Kolarov (schotje) en Kompany (kopbal) zorgden voor de eerste 'dreiging', maar gevaarlijk was het allemaal niet. Na twaalf minuten noteerden we de eerste grote kans. Na een knappe aanval over meerdere stationnetjes kwam de bal uiteindelijk voor de voet van Touré. De ex-speler van Beveren zag hoe verdediger Vlaar en doelman Guzan zich in extremis voor de bal gooiden. Geleidelijk aan groeiden de bezoekers in de partij. Bowery en Weimann losten enkele waarschuwingsschoten, maar doelman Hart moest niet ingrijpen. Net voor de pauze lieten Silva en vooral Nasri de kans liggen om de thuisploeg op voorsprong te knallen.

(Lees hieronder verder)

AP
GETTY
AFP

Na de onderbreking zagen de fans hetzelfde spelbeeld. Manchester City controleerde en domineerde, maar Kompany en co vonden weinig openingen in de stevige muur. Onze landgenoot probeerde het acrobatisch, maar zijn omhaal kende weinig succes. De angst was stilaan te zien op de gezichten van de thuisfans. Daar kwam verandering in toen Dzeko een halfuur voor affluiten een prima assist van Zabaleta verzilverde. Tien minuten later legde diezelfde Dzeko de wedstrijd in een definitieve plooi. Ei zo na scoorden de bezoekers de aansluitingstreffer, maar Weimann kopte de bal tegen de onderkant van de deklat. In de slotfase diepten invaller Jovetic en Touré de voorsprong verder uit. De fantastische goal van Touré was voor Manchester City trouwens de 100ste(!) goal van het seizoen.

Uitslagen:
AFC Sunderland - West Bromwich Albion 2-0
Manchester City - Aston Villa 4-0

Stand (37 wedstrijden):
1. Manchester City 83 ptn
2. FC Liverpool 81
3. FC Chelsea 79
4. FC Arsenal 76
5. FC Everton 69
6. Tottenham Hotspur 66
7. Manchester United 63
8. FC Southampton 55
9. Newcastle United 49
10. Stoke City 47
11. Crystal Palace 44
12. West Ham United 40
13. Swansea City 39
14. AFC Sunderland 38
15. Aston Villa 38
16. Hull City 37
17. West Bromwich Albion 36
18. Norwich City 33
19. FC Fulham 31
20. Cardiff City 30

GETTY
AP
EPA
GETTY
AFP
AFP
GETTY
AP
AFP