Manchester City blijft hopen op nog een jaartje Kompany

Action Images via Reuters

Manchester City speurt de transfermarkt af op zoek naar twee centrale verdedigers. De Engelse kampioen bereidt zich voor op het vertrek van Nicolas Otamendi en een eventueel vaarwel aan Vincent Kompany - al hoopt de club hem te overtuigen toch voor een jaar bij te tekenen. Pep Guardiola vond zijn aanvoerder in de laatste zes matchen van het seizoen immens. Er blijven vragen bij zijn fitheid, maar Kompany heeft punten gescoord. Morgen op Wembley kan hij zijn twaalfde prijs winnen bij City. 

Een passend afscheid met een unieke treble? “Het draait niet om die prijs op mijn palmares te zetten”, zegt Kompany. “Ik geef niet om mijn cv. We zijn een groep leeuwen. Wanneer we hongerig zijn, zijn we zo speciaal. Ik ga er alles aan doen om een druppel bloed toe te voegen aan het water. Zodat het team nog hongeriger wordt. Mijn stijl is simpel. Als ik voel dat de maats het wat makkelijk opnemen, ga ik er op training wat agressiever in of laat ik me verbaal gelden.” (KTH)

Man City via Getty Images4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Christiaan Goethals

  Als hij fit is dan kan Vincent toch nog tonen hoe goed hij is. Momenteel nog altijd de beste Belgische verdediger.

 • werner humblé

  Pak er nog maar een jaar bij, ze zullen I daar nog goed kunnen gebruiken de kleine matchen aan u voorbij laten gaan, gelijk dit seizoen en je kunt misschien nog 2 jaar mee.

 • luc rombauts

  om 10 matchkes per jaar te spelen? dure vogel!

 • Daniel Godaert

  Fantastische speler, zo is er maar 1.