Man United ziet De Gea weer dure flater maken, Champions League-voetbal ver weg voor Lukaku

Lukaku innig met Hazard op Old Trafford.
Action Images via Reuters Lukaku innig met Hazard op Old Trafford.
Geen nieuwe nederlaag, maar ook geen goeie zaak: Manchester United - Chelsea eindigde op 1-1 zodat de 'Red Devils’ al op een half mirakel moeten rekenen om nog aan Champions League-voetbal te geraken. In de steek gelaten door David De Gea, opnieuw. Een flater van de Spaanse goalie zorgde voor de gelijkmaker van Alonso. Een klap waarvan een goed gestart United niet meer herstelde.

Eden Hazard heeft zijn laatste topper in de Premier League niet naar z’n hand kunnen zetten. De ‘Blues’ van Sarri zochten voortdurend naar Hazard om de boel te forceren, maar Eden genoot veel te weinig steun. Vooral Higuain stelde op de negen opnieuw zwaar teleur. Dat Chelsea vandaag geen averij opliep in de strijd om een CL-ticket, was dankzij De Gea. Nadat Man United de hele eerste helft gedomineerd had, werkte die een afstandsknal van Rüdiger veel te slap voor zich uit. De gevolgde Alonso werkte binnen (1-1). Een mokerslag voor de Mancunians, die zo een sterke eerste helft waarin ze veel gegeven hadden, niet bekroond zagen. Lukaku was na een knappe bal van Shaw al na vier minuten dicht bij de 1-0, even later eiste dat duo opnieuw de hoofdrol op. Onze landgenoot met een prima stiftbal in de loop van Shaw, die Juan Mata op zijn verjaardag liet scoren. 

Hazard dankt De Gea.
Photo News Hazard dankt De Gea.

Chelsea leek weer af te stevenen op een van zijn vele offdays en had geluk dat een kopbal van Bailly nipt naast ging. Tot De Gea hen een levenslijn toewierp. De tweede helft was een rommelige affaire: veel spanning en inzet, weinig goed voetbal. De energiemeter van Lukaku zakte zienderogen en de Duivel liet zich al te vaak betrappen op buitenspel. Terwijl de tackles in het rond vlogen, behield Hazard zoals steeds zijn cool. Maar ook hij kon Chelsea niet aan de drie punten helpen, ook niet toen een op de zege jagend Man United in de slotfase ruimte liet. Met een puntje waren de ‘Blues’ ook best tevreden: ze naderen als nummer vier (68 punten) tot op 2 punten van Tottenham en zagen Arsenal (66) eerder op de dag verliezen. Met Watford thuis en Leicester uit moet de top vier lukken voor Sarri, die ook nog kans maakt op Europa League-trofee. Donderdag trekt Chelsea naar Frankfurt in de heenmatch van de halve finale, zodat het toch nog een afscheid in schoonheid kan worden voor Eden op Stamford Bridge. Man United van zijn kant blijft steken op 65 punten en dreigt de Champions League een jaartje vaarwel te zeggen.

Action Images via Reuters
AP
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Guus Marivoet

    Big Rom's prijzenkast gaat leeg blijven. Gaat achteraf veel geld opbrengen op e-bay. "Nooit gebruikt, als nieuw".

  • Carlos Simonis

    Lukaku speelde een geweldige eerste helft, en waarom haalt Hazard constant de bal op op eigen helft ? Hij is het meest gevaarlijk op de helft van de tegenstander, of komt hij nog steeds niet los van het laffe tactische spel van hun ex-trainer Antonio Conte ? In zulke wedstrijden moet Hazard er gewoon staan, hij moet de beslissende speler zijn. En dat kan hij, er zit zoveel geweldig talent in zijn lijf, en blijf aub weg van je eigen helft.

  • Maartje Nieuwboter

    Leuke wedstrijd. Onze twee top-aanvallers tegen elkaar. Moge de beste winnen. Het weze hen beiden gegund.