Man United weigert bod van 60 miljoen euro op Lukaku

EPA
Man United heeft een bod van 60 miljoen euro van Inter op Romelu Lukaku (26) geweigerd. Bij de Engelse club vinden ze het niet de moeite waard om daarover te onderhandelen. Lukaku komt vandaag tegen Inter niet in actie, maar Inter-coach Antonio Conte gaf openlijk toe dat hij hem graag wil: “Lukaku kan een belangrijke speler worden voor ons.”

De Rode Duivel had gehoopt dat de clubs voor zaterdag een akkoord zouden hebben bereikt over de transferprijs, maar het optimisme van vorig weekend heeft plaats geruimd voor realisme. Het wordt moeilijk om snel een vergelijk te vinden, zo weten ze ook bij Inter. “Deze week weten jullie meer”, liet Lukaku vorige zaterdag verstaan. Ook vanuit Inter kwamen er positieve geluiden. De Italiaanse club had gedacht Man United met een bod van 60 miljoen euro, plus een hoop prestatiegerichte bonussen te overtuigen, maar de Engelse club houdt het been stijf.

Voor minder dan 85 miljoen euro vertrekt Lukaku niet. En zeker niet als een club het grootste deel van de som in schijven wil betalen. United en Inter onderhandelden vorige week in Londen voor de eerste keer, maar gingen zonder akkoord uit mekaar. Lukaku had gehoopt dat beide clubs voor de oefenmatch tegen Inter van zaterdag in Singapore eruit zouden raken, maar die hoop bleek ijdel.

“Er is geen update”, zei coach Ole Gunnar Solskjaer gisteren. “Romelu is niet fit om te spelen.” Ondertussen is Inter-coach Antonio Conte het wachten stilaan beu. Zijn bestuur had hem bij zijn aanstelling Lukaku beloofd. Momenteel zit hij zonder spitsen. Inter speurt ondertussen naar alternatieven voor Lukaku, maar onze landgenoot blijft voorlopig het eerste target. Maar hoelang nog?

Ondertussen pookte Conte gisteren op zijn persconferentie het vuurtje op: “Ik spreek niet graag over een speler van een andere club. Ook niet over Lukaku, omdat ik respect moet tonen voor Man United. Zoals ik eerder heb gezegd: ik heb een zwak voor de speler. Destijds ook toen ik geprobeerd heb om hem naar Chelsea te halen. I like this player. Ik zie hem als een belangrijke speler. Voor ons. Hij zou onze kern serieus kunnen versterken. We kennen onze situatie op de markt op dit moment. We zullen zien.”
22 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Wilfried Vanden Berg

  Die wandelaar zijn ego is groter dan zijn bekwaamheid . Een dikke nek zonder bal controle die leeft en teert op het werk van anderen . Nul komma nul, dat is hij waard.

 • Carlos Simonis

  Hugo Wouters, ik ken genoeg bekende spitsen, die in een hele wedstrijd amper 5 a 6 balcontacten hebben gehad, en ook de helft van de km hebben gelopen dan hun medespelers. Een spits is om te scoren. Wanneer een spits hetzelfde arbeid moet verrichten als zijn medespelers, dan verliest hij de kracht en de rust om te scoren. Zie het WK 2018 van C.Ronaldo, in 4 wedstrijden slechts 49 balcontacten !! Scoorde wel 4 doelpunten.

 • hugo wouters

  Carlos Simonis, ja ik heb gans mijn leven gevoetbald, zowel veld- als zaalvoetbal en dat tot op latere leeftijd met bekende eerste klasvoetballers. Maar voetbal is een ploegspel, en elke speler moet zich collectief inspannen. En dat ontbreekt bij Lukaku, in bepaalde matchen bij de RD, heeft hij zelfs geen 20 balcontacten, qua loop km. doet hij niet eens de helft van de andere spelers. En als spits sta je het dichts bij de goal van de tegenstander en valt er wel eens een bal goed om te scoren.

 • Carlos Simonis

  Hugo Wouters en Rene de Kort, ik weet niet of jullie ook een beetje op niveau hebben gevoetbald. Iedere spits is ten alle tijden afhankelijk van zijn medespelers, en hij heeft maar een opdracht...scoren, hoe..dat maakt niets uit. Hazard, de Bruyne en meer Rode Duivels spelers zijn blij met hem in de spits. dat zegt veel meer wat wij over Lukaku denken. Hazard zal ook weinig presteren als Real Madrid met een middelmatig elftal op het veld verschijnt.

 • Wilfried Vanden Berg

  Ik denk niet dat de spelers van Inter op zo iemand zitten te wachten . Zij moeten werken voor een wandelaar zoals hij, en die dan met de goals en de punten gaat lopen . Die zullen daar niet staan voor te springen voor zo iemand.