Maar liefst drie Belgen kleuren het Premier League Team van 2017, één Rode Duivel immens populair

AFP
Drie Belgen kleuren het Premier League Team van 2017 dat is samengesteld door bezoekers van de BBC-website. Ruim 115.000 mensen brachten een stem uit en daarbij bleek vooral Kevin De Bruyne populair. De spelmaker van Manchester City kreeg een plaats in 90 procent van de ploegen. Geen enkele speler deed beter. 

De Bruyne deelde in 2017 het hoogste aantal assists uit (18), raakte op een speler na het vaakst de bal (3.405) en staat op plaats vijf qua aantal passes (2.556).

Bijna de helft van de BBC-surfers koos voor een 4-4-2 opstelling. Naast De Bruyne is daarin ook plaats voor Toby Alderweireld (Tottenham) en Eden Hazard (Chelsea). Alderweireld staat in 52 procent van de teams. Alleen De Bruyne, Harry Kane (78%), David de Gea (75%) en Mohamed Salah (69%) werden vaker gekozen. 

De samenstelling van het team: De Gea - Walker, Azpilicueta, Alderweireld, Alonso - Coutinho, De Bruyne, Silva, Hazard - Salah, Kane.
11 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • dretie munkies

  Voor die 3 Belgen een hele eer. Wat die Rode Duivel in de titel kwam doen is me niet zo klaar : ik ken geen team in Engeland dat de Red Devils wordt genoemd !

 • sylvain jaspers

  Laat de Rode duivels 6maanden lang elke week een match spelen,dan ga je een heel andere ploeg zien.Het is het samenspel elke week dat van een ploeg een geoliede machine kan maken.Dit is momenteel het geval met City,en een paar goede voetballers oa De Bruyne geven dan nog een extra boost.

 • Marcus Camps

  De Gea met de concurrentie van Courtois meer verkozen dan De Bruyne ? Man, wie begrijpt dit ?

 • Roger Deprez

  Kevin veruit verkozen door de meeste ploegen,in VK veel beter gewaardeerd dan in eigen land hoe zou dat komen. Bij de duivels niet zo gewaardeerd en daardoor ook minder succesvol en wie bepaald daar het tactisch systeem?

 • Danny De Ruelle

  juiste conclusie Hugo