Lukaku verrast bij Videoman: "Deze zomer naar topclub"

Romelu Lukaku wil volgend seizoen naar een Europese topclub. Dat heeft de topschutter van Everton zelf gezegd in een gesprek met de pers, waaronder onze videoman. "Ik ben 23, het wordt tijd om me te meten bij de absolute top", aldus de spits.

Voor Romelu Lukaku gaat persoonlijk alles voor de wind. De Rode Duivel draait met 18 doelpunten mee bij de beste schutters van de Premier League, maar tegelijk gaat zijn club Everton door een diep dal. Met een twaalfde plaats in de competitie gaat de motor er maar niet aan het draaien. "Voor mij loopt het bij Everton momenteel heel goed. Ik kan topschutter van de competitie worden, en zo wil ik graag mijn ploeg helpen om beter te gaan draaien, want op dit moment zijn onze ploegprestaties ondermaats", weet de ex-Anderlechtspits zelf ook.

Een twaalfde plaats in de Premier League, het is iets waar Lukaku geen genoegen mee kan nemen. En dus opent hij zelf de deur naar een transfer deze zomer. "Of ik bij Everton vertrek? Misschien wel ja. Als het kan", glimlacht de spits. "Ik word deze zomer 23 jaar en ik heb nog nooit Champions League gespeeld. Ik wil me echt eens meten met de absolute topspelers."

Lukaku's vader sprak vandaag in onze krant profetische woorden. "Romelu moet naar Bayern Munchen of Manchester United", klonk het. Onze videoman legde Lukaku zelf die woorden voor, en die reageerde bevestigend. "Ik had die woorden wel verwacht van mijn papa", aldus Lukaku. "Of ik zelf een overstap naar Bayern of Man U zie zitten? Alle grote Europese clubs komen voor mij in aanmerking. Ik denk dat mijn vader die clubs specifiek genoemd heeft omdat ze Europees voetbal spelen."