Lukaku toont dat hij nog altijd een zwak heeft voor Chelsea

Lukaku tijdens zijn tijd bij Chelsea.
AFP Lukaku tijdens zijn tijd bij Chelsea.
Romelu Lukaku maakt al enkele seizoenen het mooie weer bij Everton. De 'Toffees' kochten de spits in de zomer van 2014 over van Chelsea, de ploeg die Lukaku in het verleden al meermaals omschreef als zijn "droomclub". En ook na zijn jaren in Londen heeft de huidige topschutter van de Premier League duidelijk nog een zwak voor de 'Blues'.

Voor de Britse krant 'Daily Mail' stelde Lukaku zijn droomteam van vijf spelers samen en de bonkige spits koos voor vier spelers met een stevige Chelsea-link. In doel zet Lukaku collega-Rode Duivel Thibaut Courtois. "Ik ken hem al sinds mijn twaalfde en het lijkt alsof ik mijn hele leven tegen hem heb gespeeld. Bij Atletico Madrid en Chelsea heeft hij het uitstekend gedaan en daarom heb ik voor hem gekozen."

In de verdediging van Lukaku's ploegje krijgen John Terry en Vincent Kompany een plaatsje. "Terry kies ik omwille van zijn kwaliteiten als leider. Hij heeft een gigantische impact op de kleedkamer van Chelsea en het was indrukwekkend om dat met mijn eigen ogen te kunnen zien. Naast hem moet Kompany spelen, iemand die altijd een voorbeeld voor me is geweest."

Thibaut Courtois.
Photo News Thibaut Courtois.
John Terry.
Getty Images John Terry.
Vincent Kompany.
Getty Images Vincent Kompany.

"Lampard was de allerbeste"

Ook op het middenveld valt de keuze van Lukaku op een Chelsea-legende. "Ik denk niet dat ik in de Premier League een betere speler heb gekend dan Frank Lampard. Ik heb hem echt ongelooflijke dingen zien doen, ook in de rol van afwerker."

Voor de doelpunten rekent Lukaku op Didier Drogba, de Ivoriaanse spits die Chelsea onder meer de Champions League bezorgde in 2012. "Drogba is een geboren matchwinnaar. Hij sleurde Chelsea er altijd door als het in de problemen zat. Hij is mijn ideale spits."

Frank Lampard.
EPA Frank Lampard.
Didier Drogba.
PICS UNITED Didier Drogba.
EPA