Lukaku to the rescue! Man United ziet ‘Big Rom’ weer twee keer scoren na ook een pareltje van Andreas Pereira

EPA
Manchester United
MUN
Manchester United MUN
3
2
Southampton SOU
SOU
Southampton
Toegegeven, die van Braziliaanse Belg Andreas Pereira was nog knapper, maar voor de tweede speeldag op rij was Romelu Lukaku de redder in nood bij Manchester United: twee matchen, vier goals en matchwinnaar. De dip van ‘Big Rom’ ligt achter hem.
De Braziliaanse Belg Andreas Pereira viert de gelijkmaker tegen Southampton, zijn eerste goal in de Premier League.
Photo News De Braziliaanse Belg Andreas Pereira viert de gelijkmaker tegen Southampton, zijn eerste goal in de Premier League.

Het shirt ging uit. De spieren tonen. Over zijn gewicht is de voorbije zeven maanden wat te doen geweest, maar dinsdag suste Ole Gunnar Solskjaer het debat: “Of hij op een American Footballer lijkt? Nee, nee, nee. Spieren kan je snel verliezen. En voor ons is het belangrijk dat hij goals maakt. Dat zal hij ook doen.” 

AFP

Profetische woorden zo bleek. Vier goals in twee wedstrijden volgden. Big Rom legde eerst Crystal Palace over de knie, vandaag ook Southampton. Met twee knappe treffers met zijn mindere rechter: evenveel keer in de verste hoek. Al moet gezegd: die knal van Andreas Pereira, die de Braziliaanse nationale ploeg verkoos boven de Belgische, was nog mooier. “Lukaku is een topafwerker”, zei Solskjaer. “We zouden hem nog meer voor doel moeten kunnen afzonderen, maar hij heeft alle kwaliteiten van een echte spits. Hij heeft hard gewerkt.”

Photo News
Photo News

Manchester United worstelde zich voorbij Southampton, met dank aan zijn spierbundel. Valery bracht The Saints verrassend op voorsprong. Pereira maakte na de pauze gelijk. Lukaku, die voor rust had nagelaten twee keer te scoren, trapte United op voorsprong. Ward-Prowse pruttelde nog even tegen, maar Lukaku verloste zijn team in de laatste minuut met een schuiver in de verste hoek. De ontlading was zo groot dat hij het bovenlichaam toonde. Shirt uit. 32 op 35 voor United. Southampton heeft de Rode Duivel op een of andere manier altijd al gelegen.

Lukaku herleeft onder Solskjaer, nadat die hem eerst naar het tweede plan had verwezen. Hij was lang stand-in voor Rashford, pendelde tussen bank en basis, maar profiteerde van de blessurecrisis voorin om zijn plaats te heroveren. like him”, zegt Lukaku over Solskjaer. “Ik heb hem graag.”Solskjaer is erg open en eerlijk in zijn communicatie. Hij houdt me hongerig. Als je naar mijn carrière kijkt, zal je zien dat ik altijd topspitsen in mijn buurt had die me hielpen. Van Ole steek ik ook veel op. Elke dag is er een om bij te leren, een andere om je te verbeteren.” Lukaku trapte zich nog wat steviger in de top twintig aller tijden in de Premier League.

Photo News
Photo News4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • eric debanne

  Inderdaad scoren uit " buitenspel " zo is het gemakkelijk eh Een goeie spits maar geen topper !

 • Wouter Van de Walle

  2 heel mooie goals, topper

 • Cassius Roy

  Als je mag scoren alst buitenspel is...

 • Luc Cleynhens

  Ni moeilijk als je mag scoren uit buitenspel !!!