Lukaku's manager Raiola: "Stop met dat 'penislied'

epa
Zijn we eindelijk van de dagelijkse episode af? Mino Raiola, agent van Romelu Lukaku, heeft zijn mening gegeven over het gecontesteerd supporterslied over het lid van zijn cliënt. De Nederlander doet een oproep naar de fans: "Stop ermee. Dat is zijn en mijn quote."
Mino Raiola.
afp Mino Raiola.

Zaterdag werd zijn beslissende doelpunt tegen Southampton weer naar de achtergrond gedrukt. Engelse media focusten massaal op het verboden 'penislied', dat nu al drie wedstrijden op rij door een beperkt aantal fans wordt gezongen: "Romelu Lukaku, he's our Belgian scoring genius, with a 24 inch penis, scoring all our goals... ('hij is ons Belgisch goalgenie, met een penis van 60 centimeter maakt hij al onze doelpunten', red.)." Genoeg is genoeg, vindt nu ook Lukaku's agent Mino Raiola. "Stop ermee"' zei hij vanmorgen. "Romelu wil ook dat ze ermee ophouden. Er wordt meer over dat liedje gesproken dan over zijn prestaties. Dat is zijn en mijn quote." Een duidelijke oproep.

getty

Nadat Kick it Out, een Engelse antidiscriminatiegroep, het als beledigend en discriminerend" bestempelde, wegens het benadrukken van zwarte stereotiepen, kreeg het liedje bijzonder veel aandacht in de media. Man United distantieerde zich in een officieel statement van het liedje en riep zijn fans op het niet meer te zingen. Op vraag van de club reageerde ook Lukaku: "De fans bedoelden het goed, maar laten we dit hoofdstuk nu afsluiten."

afp

Die oproep kreeg weinig gehoor. Na zijn doelpunt zongen de fans het lied met daarachter: "Wij zijn Man United, we zingen wat we willen." Na de match stuurde United een statement de wereld in dat ze de zangers op basis van tv-beelden zal laten vervolgen. Ook Kick it Out liet zich weer gelden: ze veroordeelden de song nogmaals en vragen supporters bewijsmateriaal in te sturen, zodat de daders kunnen worden geïdentificeerd.

photo_news
afpReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.