Lukaku pleit onschuldig, maar riskeert boete in nachtlawaaizaak

afp
Het zal het minste van zijn zorgen zijn. In Los Angeles komt vandaag de nachtlawaaizaak tegen Romelu Lukaku (24) voor. Tijdens zijn vakantie in de VS kreeg de Rode Duivel de politie over de vloer, toen hij herhaaldelijke waarschuwingen negeerde. Wellicht komt 'Big Rom' er met een boete vanaf. meldde zich gewoon aan bij de nationale ploeg - trainen deed hij niet door een enkelprobleem.

Binnen anderhalve maand weet Lukaku dus hoeveel hij moet betalen voor lawaaioverlast. Zijn advocaat, Robert Humphreys, pleitte alvast dat zijn cliënt onschuldig is. Het nieuws van zijn 'arrestatie' op 2 juli zorgde drie maanden geleden voor heel wat animositeit op het internet. TMZ, een Amerikaans medium gespecialiseerd in showbizznieuws, koos zijn moment om de scoop te droppen. Mee zoemen met de buzz. 51 minuten nadat Manchester United triomfantelijk het akkoord met Everton over de miljoenentransfer van Lukaku de wereld had ingestuurd, tweette TMZ zijn 'exclusive': Everton's Romelu Lukaku arrested at Beverly Hills Mansion, Crazy Ranger. Een verhaal dat zijn nakende overgang voor 85 miljoen euro in een hoekje drumde. Zelfs de BBC pushte het bericht van de arrestatie tot viermaal toe op zijn sociale kanalen. Het was het soort 'junk food' over beroemdheden dat verslonden wordt op het net: the fall from grace. 

Nochtans vielen de feiten best wel mee. Een zaak van geluidsoverlast. Op 2 juni, nog voor de transfer werd afgerond, bouwden Lukaku en co een wild feestje in zijn hagelwitte vakantievilla in LA. Na vijf klachten over lawaai, en daaropvolgend ook vijf mondelinge waarschuwingen, 'arresteerde' de politie van Beverly Hills Lukaku om acht uur 's avonds. Dat wil zeggen dat agenten aan de deur kwamen en hem een pv overhandigden. "De verdachte werd meteen vrijgelaten en werd niet fysiek gearresteerd", stond in een persbericht. De Rode Duivel kreeg een vermaning, een officiële tik op de vingers. Much ado about nothing. Veel tamtam om niets. De openbare aanklager bevestigde dat Lukaku een boete riskeert en mogelijk ook de politiekosten moet dekken.

photo_news

Sportief gaat het Lukaku ondertussen voor de wind. Zaterdag tegen Crystal Palace evenaarde hij een oud record van Andy Cole bij Man United uit 1994-95: 7 doelpunten in zeven Premier Leaguematchen. Eerst miste hij nog van dichtbij, maar in het slot kon hij toch de 4-0 binnenduwen. Zijn elfde overigens in 10 matchen bij United. Hij blijft maar scoren. "Daar draait het niet om voor mij", zei Mourinho. "Natuurlijk is het mooi dat je spits makkelijk de weg naar doel vindt. En het is ook leuk dat hij records evenaart zoals dat van een legendarische spits als Andy. Maar bij Lukaku zijn het niet alleen de goals, ook de manier waarop hij speelt. En ik ben heel tevreden over zijn veldspel." Harry Kane (Tottenham) zit Lukaku in de topschutterstand op de hielen.

Goals in eerste wedstrijden bij United
Romelu Lukaku (2017) 7
Andy Cole (1995) 7
Louis Saha (2004) 6
Dwight Yorke (1998) 5
Robin van Persie (2012) 5
Ruud van Nistelrooy (2001) 4
Zlatan Ibrahimovic (2016) 4

ap
photo_news
getty7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • eric debanne

  Die voetballers als ze iets verkeerd doen, zijn altijd onschuldig en omdat ze bekend zijn denken geen boete moeten hebben ! Begin ook al trekjes te krijgen al la Balotelli !

 • eric debanne

  Hij denkt dat hij alles mag ! Begin al te zweven en denken dat hij de beste is ! Wat kan hem dat schelen die boete

 • Jakke Troost

  Zal geen crowdfunding nodig hebben om dat te betalen.

 • Christiaan Goethals

  Dubrovnik 2007. Een zwoele warme nacht, de venster blijft open van de hotelkamer. Nachtrust is er niet, een huwelijksfeest heeft er voorrang, zo blijkt. Dus.....naar Dubrovnik gaan wonen Romelu.

 • kris vervaeke

  Allez hij maakt meer lawaai naast het veld dan erop,nu weten we waarom hij altijd aan het slaapwandelen is voor het doel ,