Lukaku op gelijke hoogte met Drogba

Romelu Lukaku viert zijn eerste goal van de middag.
AP Romelu Lukaku viert zijn eerste goal van de middag.
Met zijn twee goals in de uitwedstrijd tegen Burnley kwam Romelu Lukaku op gelijke hoogte met zijn jeugdidool, Didier Drogba. 

De altijd nog maar 25-jarige spits van Manchester United heeft nu 104 keer gescoord in de Premier League. Dat is net zo veel als de Ivoriaan Didier Drogba in zijn negen seizoenen maakte voor Chelsea. Lukaku speelde tot op heden 223 wedstrijden in de Premier League. Drogba speelde 254 wedstrijden in de Premier League, verdeeld over twee periodes bij Chelsea. Lukaku kwam al uit voor Chelsea, West Bromwich Albion, Everton en sinds vorig jaar Manchester United. 

Drogba en Lukaku zijn twee van de 28 spelers met meer dan honderd goals in de Premier League. Alan Shearer gaat nog altijd aan de leiding met 260 goals voor Blackburn Rovers en Newcastle United. 

Aan de prijzenkast van Drogba kan Lukaku echter niet tippen, ondanks evenveel goals. De spits won bij Chelsea vier keer de Premier League, vier keer de FA Cup, drie keer de League Cup en als absolute hoogtepunt ook de Champions League in 2012. Die van Lukaku bevat 1 FA Cup, die hij liever niet op zijn palmares ziet wegens amper inbreng.

Didier Drogba in het shirt van Chelsea.
EPA Didier Drogba in het shirt van Chelsea.4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Christiaan Goethals

  Even veel goals als Drogba.......bij veel mindere ploegen. Sterk van den Rom.

 • Steven Peeters

  Betere stats dan Drogba ? Laat me niet lachen. Mss toch eens even uitleggen waar het in voetbal om te doen is : winnen en prijzen halen. Palmares Drogba : 4 x kampioen in de Premier League, 4 x FA Cup , 1 x Champions League. Palmares Lukaku : euh, wacht eens even, kan dat , helemaal niks ? Sloppel va , sloppel moe.

 • Joeri Haelen

  En nog steeds zijn er die het geen goeie spits vinden... En ik bedoel spits, technische voetballer is iets anders.

 • Sacha Van der Putten

  Betere stats dan Drogba maar er gaan wss weer enkele kenners opstaan die het beter weten....