Lukaku maakt einde aan langste reeks zonder doelpunt, maar vooral zijn controle gaat viraal - Mourinho vindt Pogba “een virus met een slechte invloed”

Lukaku struikelde tegen Southampton na een balaanname.
RV Lukaku struikelde tegen Southampton na een balaanname.
Zelf kon ‘Big Rom’ nog lachen om de bewuste fase. Zelfspot. Over het einde van de doelpuntendroogte ging het zaterdag op de online praatbarakken niet meer. 

De meeste clipjes zijn ondertussen gewist, op instructie van de rechtenhouders. Wie een beetje handig is op het internet vindt ze toch terug. Eén waar ze bij Man United ook nog wel eens mee zullen lachen. Banter. We schrijven minuut 84 op Southampton (2-2). Op eigen helft rent Romelu Lukaku achter een bal aan. Hij steekt het linkerbeen uit. Probeert de voet op de bal te plaatsen, maar dan gaat het helemaal mis. Lukaku struikelt. De knie klapt dubbel. 100 kilogram spieren tegen de grasmat. De beelden gaan meteen viraal. Eigen aan een speler wiens balbehandeling in tijden zonder goals een mikpunt van spot is. Er worden memes van buitelende olifanten en paarden bijgehaald. Internethumor - de spottende meute gniffelend vanachter hun schermpje. Gelukkig kon Lukaku er zelf ook om lachen. Ondanks de pijnlijke knie die hem van het veld dwong. Kan gebeuren. Voor hem was vooral die goal een opsteker. Goed voor het vertrouwen. Van die lachers trekt hij zich niks aan. Die hebben immers nooit gestaan waar hij staat. Laat ze dus maar lachen.

Lukaku was zaterdag niet top, maar had zijn aandeel in de comeback van een krasselend United. Na 12 matchen zonder goal wiste hij eindelijk de nul weg. Afgewerkt als een killer. “Ik kan me inbeelden dat hij met een beter gevoel naar huis gaat”, zei Mourinho. Pogba maakte de slechtste beurt. Veel balverlies, een nieuw opstootje met Mourinho (“Je bent een virus en hebt een slechte invloed op iedereen rondom je”) en ook een lachwekkende controle. Die ging echter niet de wereld rond. Big Rom versus de perceptie. 

Lukaku maakte tegen Southampton een einde aan zijn langste reeks zonder doelpunt.
RV Lukaku maakte tegen Southampton een einde aan zijn langste reeks zonder doelpunt.18 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Roger Deprez

  Met dat slaap verwekkend systeem van Mourinho en een middenveld dat niet werkt voor Lukaku, is het niet verwonderlijk dat Romelu niet scoort.

 • Carlos Simonis

  Velen plaatsen kritiek op Lukaku, hij kan dit niet hij kan dat niet. Misschien dat iemand van jullie weleens gehoord hebben van Filippo Inzaghi (Italiaanse voetballer) ? Hij mocht op de training zelfs niet meedoen in partij-vorm, omdat hij totaal niet kon voetballen, maar scoorde in wedstrijden wel lustig op los. En hij kreeg heel veel respect van de Italiaanse supporters dan Lukaku ooit zal krijgen van de Belgische supporters.

 • Ronny Popelier

  Een kleine misstap over de bal en putje in het veld kan iedereen overkomen, maar veel doelpunten scoren en alle records verbreken als top scorer, dit kan niet iedereen. Is wel spijtig dat sommigen altijd zo'n kritiek brengen over Romelu, verdiend wel wat meer respect , . Wat zou die jongen nog moeten doen om zich te bewijzen, bekijk zijn cijfers en weet genoeg. Zijn kwetsuur is bijna volledig geheeld en Lukaku begint opnieuw te scoren wat niet makkelijk is bij het huidige Man U.

 • rudy de clerck

  Dries Mertens 10x beter in de spits gewoon talent

 • Philippe De Naeyer

  Een beetje kritiek voor een speler die zichzelf bij de beste spitsen ter wereld rekent, kan toch geen kwaad? Hoge bomen vangen veel wind, hoe je daar mee omgaat zegt ook veel over je persoonlijkheid. Je kan het aanvaarden en ermee leren omgaan of je kan kwaad worden en zeggen dat je een slechte relatie met de Belgische supporters hebt en uit wraak spelen.