Lukaku komt nog nauwelijks bij van het lachen wanneer Amerikaanse journaliste hem vraag over België stelt

Bleacher Report
Erg grappig moment tijdens een exclusief interview dat Romelu Lukaku gaf aan sportwebsite Bleacher Report. Wanneer Taylor Rooks, een in de States bekende journaliste, Lukaku de vraag stelt waarom hij -in tegenstelling tot bij Manchester United- er bij de Rode Duivels zó gelukkig uitziet, komt de spits nog nauwelijks bij van het lachen. Bekijk de bewuste passage vanaf 4'30" in de video helemaal onderaan.

Overduidelijk dat Lukaku (25) de vraag zo grappig vond omdat in België ook de perceptie heerst dat ‘Big Rom’ tijdens haast zijn ganse interlandcarrière een gevecht voert met zijn criticasters. Iets waarop hij al meerdere keren zelf heeft gealludeerd. In augustus liet onze topschutter aller tijden zelfs optekenen dat hij het na het EK 2020 voor bekeken houdt als Rode Duivel. Maar in plaats van te antwoorden dat hij ook in België geregeld op de korrel wordt genomen en ook daar lang niet altijd even gelukkig is, kiest hij voor een hartelijk lachsalvo. Gevolgd door een portie cynisme: “Oh man. Winnen is de vibe. De Belgische vibe.”

Ik ben, toegegeven, één van zijn favorieten. Voor José ga ik door het vuur.

Lukaku over Mourinho
BELGA

Lukaku gaat ook dieper in op de uitstekende band tussen hem en José Mourinho, de man die hem als coach van Chelsea nochtans weinig kansen gaf. “Het verschil is dat ik nu 24 ben en toen 19. Bij Chelsea was hij heel hard voor mij, ondanks dat ik vond ik alles zo goed deed. Nu begrijp ik hem: hij wou me beter maken als speler. Nu ben ik gegroeid en ben ik, toegegeven, één van zijn favorieten. Voor Mourinho ga ik door het vuur. Of ik kwaad was toen hij me onlangs uit de basis zette? Natuurlijk was ik kwaad. Hij zag dat ik niet gelukkig was en er nukkig bijliep. Het is al een lang en zwaar jaar geweest, met dat WK ook. Maar dan hebben we tien minuten gepraat en blijft daar niets van hangen. Zo wakkert hij dan weer nieuw vuur in mij aan. José is nu eenmaal het type dat eerlijk is en in je gezicht zegt wat er scheelt. Ik vind dat prima. Maar als je daar niet mee overweg kan, heb je een probleem.”

Photo News

Of het niet moeilijk is om samen te spelen met iemand die zo’n goeie vriend is als Pogba, wou Rooks ook weten. “Een kwestie van geven en nemen. Soms is het beter om in de week tégen elkaar te spelen en in het weekend mét elkaar - dan weet ik dat hij alles voor de ploeg zal doen en omgekeerd.” Tot slot werden de punten aangehaald waarop Lukaku makkelijk bekritiseerd wordt. Zoals het feit dat hij soms misbegrepen wordt door media en fans. “Ik zeg nu eenmaal luidop dat ik hard werk en ambitieus ben. Dat horen sommige mensen niet graag.”

Lukaku met de Braziliaanse Belg Andreas Pereira.
Photo News Lukaku met de Braziliaanse Belg Andreas Pereira.

Zijn ‘slechte’ eerste baltoets? “Die kan inderdaad nog beter, ik werk er dagelijks aan.”

Zijn fysiek? “Totaal van de pot gerukt. Ik ben een van de sterkste spelers van de Premier League, ik ben bijna nooit gekwetst en ben altijd daar waar het brandt - wat is het probleem?”

Zijn gebrek aan goals? “Je bedoelt toch de laatste tijd? Mja... ik leef van goals, ik zit er dus inderdaad wel mee in dat de goals de laatste weken niet volgen.”

De forse kritiek van analisten, waaronder ex-spelers van Man United zoals Paul Scholes? “Daar geef ik geen antwoord op. Als ik Scholes zie op Old Trafford, schudt hij me de hand en lijkt alles normaal tussen ons. Ach, analisten worden betaald om dingen op tv te zeggen. Maar in mijn gezicht zeggen ze dat nooit.”
87 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gino Denil

  Op zijn 25 jaar 105 doelpunten in de Premier League. Erwin Vandenbergh maakte 255 doelpunten in de Belgische competitie, maar dan wel in 15 seizoenen. En 293 met zijn vier jaar in Frankrijk er bij. In een competitie die toch niet het niveau van de Britse haalt en in een tijd waarin het niveauverschil tussen de ploegen groter was. Maar het was wel en fantastische goalgetter.

 • Wendy Warens

  Ik moet ook altijd zo lachen als ik hem zie lopen.

 • Fonz Ooms

  Inderdaad Philippe, die cijfers kloppen. Maar het verschil tussen Lukaku en Bats is simpel: Lukaku speelt bijna altijd en den Bats bijna nooit. Ook dat kan je opzoeken. Waarom zou dat zijn ? Of zijn al die trainers waar den Bats al speelde onnozelaars ? Ergens is er iets met den Bats, maar wat ?

 • Karel Van Beeck

  Erwin Vandenbergh 261 doelpunten in 1ste klasse!

 • bart herbots

  In La liga zou het veel minder zijn voor vele belgische voetbalgoden!