Lukaku knalt zich met twee goals tegen Crystal Palace in top 20 van topschutters aller tijden in de Premier League

AFP
Crystal Palace
CRY
Crystal Palace CRY
1
3
Manchester United MUN
MUN
Manchester United

Negen matchen zat hij zonder, maar op Crystal Palace maakte Romelu Lukaku komaf met de droogte. Een dubbeltje dat deugd deed. Na een ongelooflijke misser, een volley van dichtbij, volgden dan toch die doelpunten. Zijn eerste goals in de Premier League sinds 2 januari, toen als invaller tegen Newcastle. Lukaku startte naast Alexis Sánchez voorin. Hij profiteert optimaal van de blessurelast in de frontlinie: Lingard, Martial en Mata zijn out, ook Marcus Rashford sukkelt met overlast. Voor Lukaku waren het zijn 110de en 111de in de Premier League en zijn vijfentwintigste en zesentwintigste in 59 wedstrijden voor Man United. Hij blijft net onder het gemiddelde van een in twee. Met zijn dubbel sluipt Lukaku meteen in de top-20 van beste schutters aller tijden sinds de oprichting van de nieuwe Engelse topklasse in 1992. Hij staat in mooi gezelschap, maar het record van Alan Shearer is nog ver weg. ‘Big Rom’ zit wel Ian Wright, Steven Gerrard en Nicolas Anelka, een van zijn idolen, op de hielen. Grote voorbeeld Didier Drogba (104 goals) is hij al een tijdje voorbij.

Photo News
EPA
REUTERS
Photo News5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gino Denil

  Hoeveel spelers hebben meer dan 100 doelpunten gescoord in de PL op hun 24, Alex Wellens. Noem ze eens op. Anderen zouden dat ook graag weten.

 • didier de coster

  tegen de kleintjes is hij ok , maar éénmaal tegen de grote , niet te bespeuren, toch ergens respect maar niet veel wegens zijn lomp spelen

 • Frederik Naert

  Veel heeft hij er weer niet voor moeten doen(de bal wordt hem op een dienblaadje gepresenteerd) maar hij weet wel de goal staan. Die eerste heeft hij mooi binnengelegd.

 • Alex Wellens

  knap, maar de cijfers zeggen niet alles, een hoop spelers in die lijst hebben er veel minder lang over gedaan...

 • Filip Vanlaeken

  Indrukwekkend. Op naar de top 10 !

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00

Video