Ga naar de mobiele website
^ Top

Lukaku: "In het rijtje van Ibra, Van Persie, Suarez en Lewandowski horen"

belga
Romelu Lukaku revalideert in Antwerpen bij Lieven Maesschalck, de kinesist die ook de Rode Duivels begeleidt. De 20-jarige spits herstelt er van een enkelblessure en stoomt zich klaar voor een sterk seizoenseinde bij Everton en een beklijvend WK. Lukaku koestert hoge ambities en verwoordt die ook: "Ibrahimovic, Van Persie, Suárez, Lewandowski, in die spitsencategorie wil ik thuis horen."

De 'sky is the limit' voor 'Big Rom'. "Dat is de categorie waarop ik echt mik. Vorig jaar was ik op jaarbasis al bij de top tien en ik mik altijd hoger. Ga maar na: ik heb elk jaar meer gescoord. Ik kijk naar die topspitsen en ik leer van hen allemaal een beetje. Geen enkele spits is hetzelfde, het enige wat ze gemeen hebben is dat ze veel scoren. Ibrahimovic zorgt ervoor dat elke aanval bij hem eindigt, dat dwingt hij af. Suárez kan ongelooflijk slalommen tussen verdedigers en heeft een dodelijke rechtervoet. Bij Van Persie maakt zijn eerste aanname altijd het verschil. En Lewandowski heeft dan weer fantastische looplijnen. Van allemaal probeer ik dingen te leren, maar ik ben anders. Explosiever. Ik moet het meer van snelheid en kracht hebben. Daardoor is het moeilijk voor een verdediger om mij te dekken. Maar in elke wedstrijd moet je andere wapens uitspelen, daarom probeer ik ook van die andere spitsen te leren. Zonder te willen kopiëren, want je moet altijd jezelf blijven. Ik heb geen tijd te verliezen. In het voetbal heb je maar één concurrent en dat ben je zelf."

reuters

"Kwartfinale op WK"
Straks komt er een WK aan. Hoe ver kan België geraken? "Kwartfinale. Ik weet dat we dan wellicht voorbij Duitsland of Portugal moeten, maar ik ben echt niet bang. Duitsland heeft net als wij een jonge ploeg, Portugal is misschien zelfs gevaarlijker dan Duitsland. Portugal heeft de Gouden Bal in de ploeg, ze zijn indrukwekkend in de omschakeling. Maar ik denk dat wij geen schrik moeten hebben van eender welke natie, omdat we een kern hebben die evenwaardig is aan die van iedereen."

LEES HET VOLLEDIGE INTERVIEW, MET PASSAGES OVER CHELSEA, ZIJN PERSOONLIJKE KOK ENZOVOORTS IN HET LAATST NIEUWS, OF IN DE DIGITALE VERSIE VAN DE KRANT

Meer over


Meld een bug