Lukaku en co geraken niet voorbij uitstekende Mignolet

Lukaku in een fel duel met Skrtel.
AFP Lukaku in een fel duel met Skrtel.
De zogenaamde Merseyside Derby tussen het Everton van Romelu Lukaku en Kevin Mirallas en stadsgenoot Liverpool van doelman Simon Mignolet heeft geen winnaar opgeleverd. Het bleef 0-0. Lukaku vocht menig stevig duel uit met de verdedigers van The Reds, maar net als Mirallas kon de Rode Duivel Mignolet nauwelijks bedreigen. In de slotfase redde 'Big Si' nog heerlijk een knal van Coleman en stelde zo een punt veilig voor 'The Reds'. Beide ploegen doen een slechte zaak met deze brilscore: Everton blijft hangen in de lagere middenmoot, terwijl Liverpool (voorlopig?) afhaakt in de strijd voor de CL-tickets.

Zowel voor Lukaku als voor Mignolet was deze Merseyside Derby een jubileumwedstrijd: de 100ste competitiematch in de Premier League voor Lukaku en de 150ste voor de Liverpool-goalie.

In een magere maar wel bitsige eerste helft was het enige hoogtepunt een prima knal van bezoeker Ibe op de paal. Everton kon Mignolet nauwelijks bedreigen. Lukaku blonk wel uit in mannelijke duels met zijn mandekkers Emre Can en Skrtel, maar in de zone van de waarheid kon de Rode Duivel evenmin potten breken.

Na de rust moest Mirallas naar de kant voor aanwinst Aaron Lennon, overgekomen van Tottenham. Na zijn invalbeurt kwamen de Toffees iets meer opzetten en in de slotfase moest Mignolet nog al zijn klasse tonen om Coleman van een goal te houden.

EPA
PHOTO_NEWS
EPA
AP
GETTY
GETTY
AFP
EPA
GETTY
AFP