Lukaku denkt aan vertrek bij Everton: "In het leven moet je ambitieus zijn"

PHOTO_NEWS
"Vertrekken is altijd een optie. In het leven moet je ambitieus zijn." Een quote die de onmetelijke aspiraties van Romelu Lukaku weergeeft. De aanvaller mikt tussen de sterren en hoopt eindelijk eens de Champions League te kunnen spelen. Dat kan niet bij zijn huidige club Everton.

Everton eindigde dit seizoen op een teleurstellende 11de plek en greep zo naast Europees voetbal. Een ferme streep door de rekening van een jonge, ambitieuze spits. "Ik maak progressie en blijf seizoen na seizoen scoren - deze keer eindigde ik op 20 stuks in alle competities - waardoor ik het gevoel heb dat ik een stap hoger kan zetten. Ik wil mij volgend jaar eens meten met de grootste spelers. Dat kan in de Premier League, maar de Champions League is en blijft het allerhoogste."

Om één en ander in een 'juiste' richting te duwen, nam Lukaku vorige herfst een nieuwe makelaar onder de arm. Sinds hij met Mino Raiola - die onder meer de transfers deed van Ibrahimovic en Balotelli - samenwerkt, gonst het van de geruchten. "In Engeland is dat nieuws over mijn nieuwe manager enkele maanden geleden ingeslagen als een bom", grijnst Lukaku. "Ik begrijp dat, maar als speler mik je op het beste en dan moet je met de beste mensen samenwerken. Niet dat mijn vorige zaakwaarnemer (Christophe Henrotay, red.) slecht was, maar ik wou gewoon iets anders proberen. Ik wil iemand die mij in m'n gezicht durft zeggen dat ik slecht gespeeld heb. In het verleden werd ik soms te lief behandeld. Dat is nu anders en ik had dat nodig."

PHOTO_NEWS

Stugge onderhandelaar
Vraag is of Lukaku zelfs met een 'supermakelaar' bij Everton weg kan. De club toonde zich in het verleden al meermaals een stugge onderhandelaar in de dossiers van Marouane Fellaini en recent nog Kevin Mirallas. Die laatste werd zelfs even niet meer opgesteld toen hij weigerde bij te tekenen. Lukaku bekijkt de zaken nuchter. "Als sommige dingen niet doorgaan, dan is dat zo en moet je je daarbij neerleggen. Alleen: als je als voetballer wil vertrekken, dan kán je vertrekken. Daar ben ik van overtuigd."

Of dat betekent dat hij het ook hard wil spelen deze zomer, is een andere zaak. "Ik heb de tijd aan mijn zijde, hé. Ik ben 22 jaar en hoef niet koste wat het kost weg. Ik ben blij bij Everton, speel daar wekelijks voor 40.000 supporters en scoor doelpunten. Er is op zich niks negatiefs aan nog een jaartje Everton." Maar dat een vertrek tot de opties behoort, hoor je Lukaku niet ontkennen. Integendeel. "Vertrekken is altijd een optie. In het leven moet je ambitieus zijn."

LEES HET VOLLEDIGE VERHAAL OVER DE TRANSFERWENSEN VAN LUKAKU, WITSEL EN BENTEKE  IN HET LAATSTE NIEUWS, HIER OOK DIGITAAL TE VERKRIJGEN

PHOTO_NEWS